Poligonų plėtrai leista kirsti mišką Švenčionių ir Jonavos rajonuose

Ministrų kabinetas trečiadienį leido kirsti dalį miško Švenčionių ir Jonavos rajonuose, plečiant Pabradės ir Gaižiūnų poligonus.

Vyriausybės nutarimas numato, kad Pabradės poligonui priklausantys 191,15 hektaro valstybinio miško būtų paverčiami kitomis naudmenomis. Tai leidžia jį kirsti.

Gaižiūnų poligone kitomis naudmenomis paversti 43,95 hektaro valstybinio miško.

Krašto apsaugos ministerija (KAM) teigia, kad bus iškirsta tik dalis šio miško ploto, reikalingo tiesti naujus kelius ir statyti naują karinę infrastruktūrą.

Poligonuose žadama papildomai įrengti naujas šaudyklas ir treniruočių laukus, sporto, sandėliavimo ir technikos aptarnavimo objektus.

Tikslus iškertamo miško plotas kol kas neįvardijamas, bet vykdydama poligonų plėtrą ministerija žada atsižvelgti į aplinkosaugininkų reikalavimus.

KAM pažymoje teigia, kad miškų plotų teritorijose negali vykti pilnavertis Lietuvos kariuomenės ir sąjungininkų vienetų karinis rengimas, negalima plėsti infrastruktūros.

Vyriausybės posėdžiui pirmininkaujantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas sakė besitikintis, kad iškirsti miško plotai tradiciškai bus atsodinti kitose vietose.

Lietuvos karinių poligonų ir karinių mokymo teritorijų plėtra prasidėjo 2014 metais, kai po Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos į Lietuvą pradėjo važiuoti daugiau sąjungininkų karių.

Plėtros projektus planuojama baigti iki 2022 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip

kaip portretas
matom nato pilnai seimininkauja musu saly o karoblis tyli.....

Tfu

Tfu portretas
Kad juos perkūnas nutrenktų! Plėtra iki 2022metų, tai miškų visai neliks. Užsodins matai kitoj vietoj, taip, rykšteles sukiš į žemę, ir atseit jau miškas. Trūksta žodžių, ką valdžia daro, sveikas protas nesuima.

...

... portretas
Jeeep - pasiekėm sovietinį lygį... naujo Sąjūdžio REIKIA!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių