A. Piebalgas: ES įsipareigojimai Gruzijai nesikeis

Europos Sąjungos (ES) įsipareigojimai Gruzijai nesikeis, nepaisant to, kokia valdžia bus suformuota po parlamento rinkimų, antradienį pareiškė Vilniuje viešintis už vystymąsi atsakingas eurokomisaras Andris Piebalgas.

„Mūsų įsipareigojimai Gruzijai nesikeis, nepaisant to, kas suformuos vyriausybę, nes ši vyriausybė išrinkta demokratiniuose rinkimuose“, - interviu BNS sakė A. Piebalgas.Latvijos deleguotas Europos Komisijos narys rinkimus apibūdino kaip demokratiškus.

„Rinkimai buvo demokratiški. Mačiau, kad buvo pranešta apie tvarkos pažeidimus, bet ne tokio masto, kad kiltų abejonės dėl demokratinio valstybės pasirinkimo“, - kalbėjo A.Piebalgas.

Pirminiai rezultatai rodo, kad pirmadienį vykusiuose rinkimuose ilgą laiką valdžioje buvusi prezidento Michailo Saakašvilio partija galėjo patirti pralaimėjimą milijardieriaus Bidzinos Ivanišvilio vadovaujamai opozicijai.

Tačiau pagal proporcinę sistemą išrenkama tik kiek daugiau nei pusė parlamentarų, todėl dar nėra galutinai aišku, ar opozicija gaus absoliučią daugumą parlamente - prezidento partija sako laimėjusi daugumoje vienmandačių apygardų. Bet kokie nestabilumo ženklai šioje Kaukazo valstybėje sukeltų nerimą Vakarams, nes per Gruziją Europai tiekiami Kaspijos jūros energetiniai ištekliai, be to, ši šalis yra strategiškai reikšmingoje vietoje tarp Rusijos, Irano, Turkijos ir vidurio Azijos.


Šiame straipsnyje: Gruzijarinkimai Gruzijoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių