Per penkis mėnesius lietuvių šeimos įvaikino 48 vaikus

Per šiek tiek daugiau nei penkis šių metų mėnesius lietuvių šeimos įvaikino 48 be tėvų globos likusius vaikus, pranešė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba.

Šiemet naujus namus rado 26 mergaitės ir 22 berniukai. Tarp įvaikintų vaikų 38 buvo iki trejų metų, septyni - ketverių-šešerių metų ir trys - septynerių-devynerių metų.
Po du vaikus įvaikino trys sutuoktinių poros, visi kiti vaikai įvaikinti po vieną.

Šiuo metu 34 lietuvių šeimos arba asmenys, esančios Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos pageidaujančiųjų įvaikinti apskaitoje, sutiko įvaikinti jiems pasiūlytus vaikus, septynioms šeimoms pateikti pasiūlymai ir laukiama jų atsakymo. Dar apie tris dešimtis šeimų laukia mažylio pasiūlymo.

"Įvaikinimo statistika rodo, kad sudėtingas ekonominis metas neigiamai nepaveikė ketinusių, o taip pat ir ketinančių priglausti tėvų globos netekusį vaiką šeimų norų bei tikslų", - pranešime cituojama Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė Odeta Tarvydienė.

Anot jos, pastaraisiais metais vis dažniau pavyksta surasti šeimas ne tik kūdikiams, bet ir vyresniems nei trejų metų vaikams.
"Šeimos tampa lankstesnės ne tik vaikų amžiaus atžvilgiu, bet ir jų sveikatos problemoms", - sakė O.Tarvydienė.

Pernai lietuvių šeimos įvaikino 109 beglobius vaikus, 2009 metais - 110, 2008 metais - 101.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių