Pasienyje su Baltarusija apgręžti 63 migrantai

  • Teksto dydis:

Lietuvos pareigūnai pasienyje su Baltarusija per praėjusią parą apgręžė 63 neteisėtai į šalį bandžiusius patekti migrantus, šeštadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Latvijos pasienyje penktadienį fiksuota 17 bandymų neteisėtai kirsti sieną, Lenkijos pareigūnai į šalį ketvirtadienį neįleido 118 migrantų.

Didžiausias apgręžimų skaičius šiemet fiksuotas rugsėjo 20 dieną, kai pasienyje apgręžti 135 migrantai. Daugiau migrantų apgręžta tik pernai lapkričio 12 dieną, kai į šalies teritoriją neįleisti 144 asmenys.

Iš viso į Lietuvą nuo šių metų sausio neįleisti 8,9 tūkst. neteisėtų migrantų.

Nuo praėjusių metų rugpjūčio 3 dienos, kai Lietuvos pasieniečiai įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų iš Baltarusijos į šalį neįleista beveik 17 tūkstančių. Dalis užsieniečių į šalį patekti bandė ne vieną kartą.

VSAT teigia, kad Baltarusijos pareigūnai aktyviais veiksmais prisideda prie neteisėtos migracijos į Lietuvą ir ES.

Praėjusiais metais iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų.

Prieš metus kilusį migrantų iš Baltarusijos antplūdį Lietuva vadina Minsko režimo hibridine ataka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jin

Jin portretas
Pykit neuzsigaukit bet jeigu afrikiecius apsukineja atgal as uz tai dekinga. Nes cia airijoje ju tiek daug priviso kad net 50/50. Nezinau kur europa ritasi... reikes emigruoti i Lietuva, gerai kad vis dar turiu LT pasa.

:)))

:))) portretas
tai degink, ko lauki senbezda?

Zemaitis

Zemaitis portretas
Ar musu kariuomene pasiruosusi deginti orku fasistus pirmajame musu teritorijos metre? Gal pakaks paradais uzsiimineti ir keistis apdovanojimais?!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių