Panevėžys planuoja papildomai mieste įrengti beveik 100 stebėjimo kamerų

  • Teksto dydis:

Panevėžyje planuojama papildomai įrengti beveik šimtą naują modernių stebėjimo kamerų.

Miesto savivaldybės taryba šią savaitę pritarė vaizdo stebėjimo sistemos plėtrai.

Anot savivaldybės pranešimo, 92 kameras ketinama įrengti 65 vietose. Iš jų 15 vietų būtų „žiedinės“ kameros, apimančios stebėjimo zoną 360 laipsnių ir valdomos per nuotolį, dar 32 vietose suplanuotos „žiedinės“ kameros be valdymo, 12 vietų numatoma įrengti automobilių valstybinių numerių atpažinimo kameras ir dvi – stacionarias kameras.

Naujas vaizdo stebėjimo kameras numatoma įrengti atnaujintose miesto viešosiose erdvėse, prie išvažiavimų iš miesto bei arčiau judrių sankryžų. Taip pat papildomas kameras žadama įtaisyti Laisvės aikštės prieigose, Kultūros ir poilsio, Skaistakalnio parkuose, Jaunimo sode, Senvagėje ir jos prieigose bei kitose miesto vietose.

„Vaizdo stebėjimo kameros yra pasiteisinusi, efektyvi nusikaltimų prevencijos ir jų išaiškinimo priemonė“, – sakė Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna.

Naujoms kameroms įsigyti savivaldybė yra numačiusi skirti ne daugiau kaip 972 tūkst. 800 eurų. Tiksli kaina paaiškės įvykdžius viešuosius pirkimus.

Šiuo metu mieste veikia 16 vaizdo stebėjimo kamerų, daugiausiai jų stebi judriausias miesto sankryžas, tokias kaip Beržų – J. Basanavičiaus, Vilniaus – Ramygalos, Ukmergės – J. Basanavičiaus, Nemuno – Parko, Smėlynės – S. Kerbedžio, Klaipėdos – Dariaus ir Girėno ir kt.

Taip pat stebimos masinių susibūrimų vietos: Autobusų stotis, Nepriklausomybės ir Savanorių aikštės, Kultūros ir poilsio parkas, Senamiesčio gatvė prie „Tauros lofto“, Laisvės aikštė ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Axu et

Axu et portretas
5g,kameros visur, rock projektas... Nauja pasaulio tvarka vergam
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių