Panevėžyje įžiebta elegantiška Kalėdų eglė

Panevėžys, jau nebe pirmą kartą iš didžiųjų šalies miestų, kone pirmieji paskelbė Kalėdinio laikotarpio pradžią. Po metų pertraukos, pagrindinė miesto eglė šiemet ir vėl sušvito Laisvės aikštėje. Ją kartu su Kalėdų Seneliu įžiebė Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas.

Pirmą kartą Panevėžyje suspindo balta, elegantiška 18 metrų konstrukcinė eglė. Jos puošybai bus panaudota per 66 tūkst. šviesos diodų.

Dėl COVID-19 pandemijos šalyje eglutės įžiebimo ceremonija šiais metais vyko virtualiai. Ją stebėti buvo galima tiesioginės transliacijos metu specialiai Kalėdoms sukurtame puslapyje www.kaledospanevezyje.lt ir Panevėžio miesto savivaldybės „Facebook“ paskyroje.

Meras linkėjo likti sveikiems ir saugiems

Kalėdų eglę įžiebęs Panevėžio meras R. Račkauskas neslėpė, kad dar niekada nėra tekę jos įžiebti nuotoliniu būdu. „Kaip sakoma, visada būna kartas, tikiuosi, jis ir bus paskutinis. Šiandien didžiausias mano noras yra tas, kad kitais metais eglutę įžiebsime be kaukių. O mus sups linksmi panevėžiečių veidai ir gera nuotaika“, – sakė R. Račkauskas.

Panevėžio miesto meras teigė, kad, nors ir siaučia pandemija, ji tikrai nesutrukdys susikurti nuotaiką kiekvieno širdyse ir savo namuose. „Linkiu malonaus kalėdinio laukimo ir, žinoma, sveikatos. „Būkim smagūs, sveiki ir saugūs“, – sakė miesto vadovas.

Nemaža dalis miestiečių nusprendė Kalėdų eglės įžiebimą stebėti Laisvės aikštėje.

R. Ančerevičiaus nuotr.

Prie eglės būriavosi miestiečiai

Visi miestiečiai buvo prašomi būti sąmoningais ir nesibūriuoti prie eglutės dėl savo pačių ir kitų saugumo. Tačiau vis dėlto nemaža dalis miestiečių nusprendė Kalėdų eglės įžiebimą stebėti Laisvės aikštėje.

Prie miesto eglės sutikti panevėžiečiai dėvėjo apsaugines kaukes, stengėsi laikytis atstumo.

Nemaža dalis miestiečių nusprendė Kalėdų eglės įžiebimą stebėti Laisvės aikštėje.

„Negalėjau neateiti. Tokia šiemet graži eglė, kad norėjosi pamatyti, kaip ją įžiebs. Žiūrėti namuose tikrai ne tas pats. Čia nors jaučiama jau Kalėdų dvasia“, – sutikta eglės įžiebimo ceremonijoje pasakojo panevėžietė Akvilė.

Į Kalėdų eglės įžiebimą su dviem vaikais atėjusi Loreta neslepia, kad pamatyti, kaip įžiebiama Panevėžio Kalėdų eglė labai norėjo vaikai. „Mažiausiajam tik dveji metukai. Jam labai įdomu. Esame su kaukėmis, stovėjome kiek atokiau žmonių. Tad laikomės visų saugos reikalavimų“, – sakė panevėžietė.

Rytis Račkauskas. R. Ančerevičiaus nuotr.

Šventės kitokios

„Šiemet žiemos šventės dėl pandemijos – kitokios, be susibūrimų, tačiau tik nuo mūsų pačių priklauso, ar padarysime jas jaukiomis ir prasmingomis. Pandemija koreguoja visus planus, todėl minias žmonių sutraukiančio šventinio eglės įžiebime nebuvo. Eglė miestą puoš iki pat sausio vidurio – tad ja pasidžiaugti bus galima dar ilgai“, – sako Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Kultūros ir meno skyriaus vedėja Asta Čeponienė.

Suspindo ir visas miestas

Kartu su Kalėdų egle šįvakar suspindo ir visas miestas.

Papuošta Laisvės aikštė, Vilniaus g. (nuo J. Basanavičiaus iki Klaipėdos g.), Respublikos g. (nuo Vasario 16-osios iki P. Puzino g.) su tiltu, Elektros g., Vasario 16-osios g. (iki A. Smetonos g.), Savanorių a. (nuo Laisvės a. iki J. Basanavičiaus g.), Ukmergės g. (nuo Laisvės a. iki J. Basanavičiaus g.), J. Basanavičiaus g. (nuo Vilniaus iki A. Jakšto g.) su tiltu.

Panevėžys šiemet eglę papuošė už 39 tūkst. eurų, miesto gatvių puošyba atsiėjo 43 tūkst. eurų.

Specialus puslapis

Šventinę dovaną miestiečiams sukūrė ir kultūros įstaigos. Speciali svetainėje www.kaledospanevezyje.lt jau galima rasti turiningą programą, skirtą ir mažiems, ir dideliems. Apsilankiusiųjų lauks Panevėžio kultūros įstaigų sveikinimai, edukacinės programos ir įvairios dirbtuvės, kurių metu bus galima išmokti namų sąlygomis pasidaryti kalėdinių žaisliukų, dekoracijų, atvirukų, pasisemti dovanų pakavimo idėjų ir kt., vyks kalėdinis konkursas, kuomet miestiečiai galės ne tik pasveikinti vieni kitus, bet ir laimėti prizų.

Taip pat – radijo stotyje „Pulsas“ lapkričio 29 d. 16 val. skambės kalėdinės pasakos mažiesiems. Nespėjusiems jų pasiklausyti, tas pačias pasakas bus galima rasti www.kaledospanevezyje.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hmm..

Hmm.. portretas
Jo, Panevėžio gražiausia

Na

Na portretas
Vilniaus tai nepanaši į eglę,tiesiog graži šventinė dekoracija

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Vilniaus gražiausia :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių