Palangoje aktyviai rengiamasi Stintų šventei

  • Teksto dydis:

Palanga jau gyvena artėjančios Stintų šventės nuotaikomis – iki minėtos šventės likus vos mėnesiui, „Palangos stintos“ organizatoriai sako esantys visiškai pasirengę švęsti ir vaišinti į Palangą susirinkusius svečius.
 

Palanga jau gyvena artėjančios Stintų šventės nuotaikomis – iki minėtos šventės likus vos mėnesiui, „Palangos stintos“ organizatoriai sako esantys visiškai pasirengę švęsti ir vaišinti į Palangą susirinkusius svečius.

Stintų kvapas garsiojoje J. Basanavičiaus gatvėje šiemet pasklis vasario 13 d., šeštadienį, – taip Palanga paskelbs „Stintų turo pajūry“, po savaitės persikelsiančio į Nidą, pradžią. Kaip ir kasmet, „Palangos stintai“ aktyviai rengiasi tiek kultūros darbuotojai, tiek vietos verslininkai, tiek ir žvejai.

Šventės programą dėliojantys Palangos kultūros darbuotojai neabejoja – kaip ir kasmet, liūdėti bei šalti Palangoje Stintų šventės dieną neteks. „J. Basanavičiaus gatvėje skambės žvejiškos melodijos, visi norintieji galės išbandyti savo jėgas įvairiose rungtyse, stebėti Stintų grilio čempionatą ir, be abejonės, paragauti įvairiais būdais paruoštų stintų“, – kalbėjo Nerijus Stasiulis, Palangos kultūros centro vadybininkas.

Atšalusi jūra šiuo metu dosniai dovanoja stintas, tad dabar, iki šventės likus mėnesiui, yra puiki galimybė prisiminti senus receptus bei išbandyti naujus. Tam aktyviai rengiasi būsimieji Stintų barbekiu čempionato dalyviai. „Iš viso Stintų barbekiu čempionate dalyvaus 8 komandos iš įvairių šalies miestų. Jau dabar kepėjai intensyviai rengiasi būsimam čempionatui – suka galvas, kuo nustebinti žuvų mėgėjus, ieško netradicinių receptų“, – sakė Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos direktorius Aurelijus Bagočius.

Kad stintų skonis nenuviltų, itin daug pastangų deda ir vietos verslininkai. Ir nors šventės „Palangos stinta“ metu populiarumo viršūnėje kasmet karaliauja keptos stintos, kavinių darbuotojai taip pat suka galvas, kaip nustebinti kasmet į šventę atvykstančius svečius, tarp kurių yra ir gurmanų. Tad J. Basanavičiaus gatvėje bus galima paskanauti ne tik įvairiais būdais pagamintų stintų, bet ir pasimėgauti kitokių žuvų skoniu. „Siūlysime ne tik stintų, bet ir patiekalų iš kitokių žuvų. Pavyzdžiui, skandinaviškų būdu ant lentos keptos lašišos. Juo labiau kad stinta – lašišinė žuvis, ją galima vadinti lašišos „pussesere“, – sakė Klaidas Pakutinskas, kavinės „Molinis ąsotis“ savininkas.

Kaip ir kasmet, Stintų šventės metu J. Basanavičiaus gatvėje bus galima įsigyti ir šviežių stintų – jau dabar norą prekiauti šiomis žuvimis yra pareiškę 16 vietos žvejų. Šurmuliuos „Palangos stintoje“ ir prekeiviai – tautodailininkai bei tautinio paveldo meistrai, pasiūlysiantys įsigyti originalių dirbinių.

Dar viena atrakcija, laukianti pramogautojų vasario 13 d., – tradicinės sveikuolių maudynės ledinėje jūroje. Šis renginys – Grūdinimosi šventės dalis. Šalčio nepabūgstantys vadinamieji ruoniai kasmet į paplūdimį sutraukia minias smalsuolių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aj

Aj portretas
Kiek kainuos viena stinta 5e kepta:)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių