Orų išdaigos nesiliaus: 23 cm sniego pusnys – ne riba?

  • Teksto dydis:

Pastarosiomis dienomis orai nelepino – gausus snygis, užversti sniegu keliai... Storiausia sniego danga buvo susidariusi Tauragnuose, kur siekė net 23 cm. O kokių staigmenų laukia savaitgalį? Apie orų permainas LNK žurnalistas kalbėjosi su Hidrometeorologijos tarnybos sinoptike Simona Dalinkevičiūte.

– Kokios bus artimiausios paros: pustys, siautės pūga, metas prisinešti malkų židiniams kūrenti, ar vis dėlto nebus taip baisu?

– Vėjas dieną ramus, besikeičiančios krypties. Kaip matome, stiprėja aukšto slėgio sritis, tad tie tankūs debesys ima sklaidytis. Kai kur bus slidu dėl plikledžio. Daugelyje vietovių turėtų atsirasti pragiedrulių. Toks šiek tiek niūresnis regionas išlieka šalies pietryčiai. Taigi maža tikimybė, kad sostinės gyventojai šiandien pasidžiaugs saule. Na, o krituliai lankysis tik rytinėje šalies pusėje. Vakaruose jų tikimybė bus maža. Vyraujanti kritulių fazė bus sniegas. Be abejo, daug kur laikysis plikledis. Na, o temperatūra dieną pasiskirstys nuo nulio iki 5 laipsnių šalčio. Vakare ji pažemės iki 3–8 laipsnių šalčio, o naktį pragiedrėjus kai kur – ir iki 14  laipsnių šalčio. O šeštadienio dieną sušvelnės – sugrįš 2–7 laipsnių šaltukas. Kai kur gali nukristi ir iki 10 laipsnių.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– O kokie orai laukia sekmadienį?

– Kalbant apie sekmadienį, krituliai rodysis tik vietomis. Vėlgi vyraujanti kritulių fazė bus sniegas. Na, o dienos metu prie mūsų artinsis naujas ciklonas, kuris vėl atplukdys tankius debesis ir dieną jau daug kur pasnigs. Stiprės vakarų ir šiaurės vakarų vėjas, pereinantis labiau į šiaurės rytų. Su tuo stipresniu vėju vietomis jau gali imti pustyti, o vietomis kilti trumpalaikės pūgos. Bet šiek tiek temperatūra sušvelnės. Naktį ji pasiskirstys tarp 5–10 laipsnių šalčio, kai kur šiauriniuose rajonuos – iki 12 laipsnių šalčio.

Vakare temperatūra pažemės iki 3–8 laipsnių šalčio, o naktį pragiedrėjus kai kur –iki 14 laipsnių šalčio. 

 

Na, o dieną temperatūra svyruos tarp 3–8 laipsnių šalčio.  Iš to seka, kad pirmadienis laukia irgi sniegingas. Daug kur snigs tiek dieną, tiek naktį. O vietomis pustys, kils trumpalaikės pūgos, nes išliks smarkus šiaurės ir šiaurės rytų vėjas. Vietomis vėjo gūsiai sieks 15–18 m/s. Oro temperatūra švelnėja. Naktį pasiskirstys tarp 3–8 laipsnių šalčio, o dieną – apie 2–7 laipsnius šalčio.

– Kažkurią dieną teko per radiją girdėti, kad gali ir žaibuoti. Žaibas – gruodžio mėnesį?

– Tokių pavienių atvejų būna. Kaip tik visai neseniai naktį į pietryčius nuo Šilutės turėjome vieną žaibo išlydį. Ir gal ne paskutinį šią žiemą, nes prognozės yra prognozės, orai nenuspėjami. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių