Oro pajėgos įpareigotos nutraukti brangios ledo šalinimo mašinos pirkimą

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) įpareigojo Lietuvos karinės oro pajėgas nutraukti pirkimą, kuriuo planuota įsigyti specialiosios paskirties sunkvežimį, skirtą ledui nuo orlaivių šalinti.

Šiai įrangai planuota skirti daugiau nei 1,2 mln. eurų.

Tarnyba paskelbė, kad Oro pajėgos įstatymą pažeidė nusprendusios pakeisti pirkimo techninę specifikaciją, numatant, kad nuledijimo mašina gali būti siūloma ne tik su 24 voltų, bet ir su 12 voltų įtampai pritaikyta elektros įranga.

Anot VPT, šio reikalavimo pakeitimas buvo esminis ir galėjo pritraukti daugiau potencialių dalyvių, todėl pirkimas turėjo būti nutrauktas ir paskelbtas naujas konkursas.

Oro pajėgos taip pat pripažintos pažeidusios įstatymą, kai nenustatė reikalavimo tiekėjams pateikti dokumentus, įrodančius, kad siūloma prekė atitinka visas pirkime nustatytas normas.

Viešųjų pirkimų tarnyba nurodė, kad pirkimą laimėjusi įmonė konkurentams turėjo nurodyti gamintojų pavadinimus, prekių modelius ir siūlomos įrangos technines charakteristikas, nors bendrovė „Auto moto NG“ tvirtino, jog dalis šios informacijos yra konfidenciali.

VPT sprendimą dar galima apskųsti teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daktaras

Daktaras portretas
Jis ir neapledejes neskraido kai reikia....

Prasmė

Prasmė portretas
Kam ta mašina? Jei nesugeba net Prezidentės nuskraidinti laiku kur reikia...kam kišti \\\\\\\\\\1,2 milijono besprasmiškai??
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių