Orai: vis labiau šils, pamažu trauksis ir įkyrūs lietūs

Šeštadienį dar laikysis apniukę, darganoti ir vėjuoti orai, tačiau jau nuo sekmadienio jie taisysis – vis labiau šils, pamažu trauksis ir įkyrūs lietūs.

Šeštadienį dar daugelyje rajonų vietomis numatomas lietus. Pūs stiprokas vėjas, jo gūsiai retkarčiais sustiprės ir iki 15-20 m/s. Antroje dienos pusėje lietūs, jų intensyvumas po truputį mažės, jie bus vis retesni, pradės po truputį rimti ir vėjas. Temperatūra dieną daugelyje rajonų svyruos tarp 11-14 laipsnių šilumos, o šilčiausia diena laukia pietiniuose šalies rajonuose – ten ir lietaus turėtų būti mažiausia, tad ir sušils iki 15-16 laipsnių šilumos.

Sekmadienį orai toliau po truputį taisysis, LRT Radijui sakė sinoptikas Tadas Kantautas. Naktį dar palis daug kur, gausesni lietūs slinks per Vidurio, Pietų Lietuvą, o dieną lietaus jau bus visai nedaug, pasirodys daugiau pragiedrulių. Nedideli lietūs tikėtini tik pietrytinėje šalies dalyje, vietomis – vakariniuose rajonuose. Tačiau, palyginti su šeštadieniu, orai bus daug geresni, sakė sinoptikas. Naktį po truputį vėjas rims – jis bus vakarų, pietvakarių, vidutinio stiprumo. Pirmąją dienos pusę vėjas dar bus šiek tiek stipresnis, o antroje dienos pusėje jis visai rims ir pūs iš pietų, o tai, pasak T. Kantauto, jau bus pirmasis pranašas, kad mūsų šalies link pradės keliauti šiltesnio oro masė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tuscias sulinys

Tuscias sulinys portretas
Jus susikti oru pranesejai. Nekelkit blogu nuotaiku lyjant lietui. Tas lietus gelbsti mus. Viskas isdziuve, suliniai tusti. Jei norit silumos, tai varykit i Afrika ir nustokit kelti blogas nuotaikas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių