Nuo sausio mokyklose ir darželiuose mažėja popierizmo

Nuo sausio bendrojo ugdymo mokyklose ir darželiuose lengvėja privalomai saugotinų dokumentų našta.

Nuo sausio 1 d. įsigaliojo naujas švietimo, mokslo ir sporto ministro Algirdo Monkevičiaus įsakymas, kuriuo patvirtinama švietimo įstaigų veiklos dokumentų saugojimo terminų rodyklė, privalomai saugotinų dokumentų sumažina daugiau nei per pusę.

Ugdymo proceso dokumentaciją sudarė 126 saugotini dokumentai mokyklose ir 182 dokumentai darželiuose. Nuo sausio 1 d. belieka 33 pagrindiniai privalomai saugoti dokumentai, susiję su ugdymu. Pavyzdžiui, dienynai, švietimo pagalbos specialistų, socialinės paramos mokiniams organizavimo dokumentai, neformaliojo vaikų švietimo pažymėjimų apskaitos žurnalas ir pan.

Naujuoju įstatymu keliolikai dokumentų sumažintas saugojimo terminas. Valstybės, savivaldybės įsakymus, kitus teisės aktus reikės saugoti 5 metus, o ne 10, kaip yra dabar. Direktoriaus įsakymus mokinių klausimais – 10 metų, užuot juos saugojus 50 metų, mokinių mokymosi pasiekimų suvestines – 50 metų vietoj 75 ir kt. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai kai

tai kai portretas
nulauš kompus su el.buxalterija tai bus visiems smagu.:D)

Arnoldas

Arnoldas portretas
Gal Jūs ir teisus, bet koliotis neprivaloma, išreiškiant savo požiūrį į šv. Ministro potvarkį

Pilietiškas,

Pilietiškas, portretas
Na, asilų gvardija! Ir dar giriasi! Ar popierizmo mažėja nuo saugojimo terminų, ar nuo jų rašymo? Kiek daug reikia jų rašyti! O ką dirbs visos administracijos, švietimo skyriai, departamentai, sveikatos biurai, agentūros, tarnybos, o ir pačios ministerijos ir t.t., jei MOKYKLA nepildys įvairių popierių! Jie ugdymo kokybės negetina! Kur valstybės galvos! Švietimiečiai per popierius dažnai jau nemato ir vaikų! Ir ne dėl to, kad saugojimo laikas 10ar 5 metai! Na, bukagalvių įstatymai, įsakymai ir t.t.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių