Nuo Naujųjų metų didėja vaiko pinigai

  • Teksto dydis:

Nuo sausio 1-osios vaiko pinigai didėja 20 eurų, o neįgaliems vaikams skirta suma - beveik 40 eurų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) anksčiau pranešė, jog nuo šiol vaiko pinigai sieks 50 eurų per mėnesį (anksčiau - 30 eurų), o vaiko pinigai neįgaliam vaikui - 69,92 euro (anksčiau - 30 eurų). Tiesa, gausių ar nepasiturinčių šeimų vaikams bus mokama 20 eurų papildoma išmoka.

Didėja ir vienkartinė parama mokinio reikmėms įsigyti - ji sieks 76 eurus (dabar siekia 57 eurus).

SADM nurodo, jog gausia laikoma tokia šeima, kuri augina 3 ir daugiau vaikų, nepasiturinčia - kai pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės nei 183 eurai, bet į pajamas neįskaičiuojami vaiko pinigai ir 15-35 proc. su darbo santykiais susijusių pajamų priklausomai nuo šeimos sudėties.

Vaiko pinigai mokami visiems vaikams nuo gimimo iki 18 metų. Išmoka vaikui gali būti mokama ir iki 21 metų, jeigu vaikas mokosi pagal bendrojo ugdymo programą, įskaitant ir besimokančius profesinio mokymo įstaigose, jeigu į mokymąsi įtraukta bendrojo ugdymo programa.

Įstatyme taip pat įtvirtinama, kad jei 16 metų sulaukęs nepilnametis teismo tvarka pripažįstamas emancipuotu ar jeigu sudaro santuoką, tokiu atveju jis galėtų pats gauti išmoką vaikui. Pilnametis asmuo iki 21 metų amžiaus, kuris mokosi pagal bendrojo ugdymo programą, irgi turi teisę pats gauti vaiko pinigus. Tokią teisę turės ir vaikai nuo 14 iki 18 metų, turėdami tėvų sutikimą.


Šiame straipsnyje: vaiko pinigaipinigai už vaikus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
as taipat auginu 4 vaikus ir gaunu 190 eu

Anonimas

Anonimas portretas
As irgi 4 ir tik 194€

Erika

Erika portretas
Auginu keturis vaikus ir gaunu tik 200 euru per menesi o mazajam metuku laiko tik 28.50 ismoka ir jokiu socelliniu pasalpu kodel?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių