Norvegijoje siautėja lietuvių gauja

Lietuviai Europoje vėl minimi blogu žodžiu. Norvegijos policijai tikru galvos skausmu tapo į organizuotą gaują susibūrę mūsų tautiečiai.

Nediduko Norvegijos Tionsbergo miesto, kuriame gyvena tik apie 30 tūkst. žmonių, policijos pareigūnai dienraštį informavo, kad į organizuotą gaują susibūrę lietuviai siautėja gyvenamuosiuose rajonuose. Mėgstamiausias jų taikinys – privatūs namai.

Užfiksuota dešimtys atvejų, kai, įtariama, lietuvių gaujai priklausantys vagys naktimis įsilaužė į gyvenamuosius namus ir pavogė pinigus, papuošalus ar kitus vertingus daiktus. Kol kas nežinoma, ar lietuviai vagys siautėjo tik apie 100 km nuo šalies sostinės Oslo esančiame Tionsberge ar ir kituose Norvegijos miestuose.

"Sulaikėme du maždaug dvidešimties metų vaikinus iš Klaipėdos. Tikriausiai jų yra kur kas daugiau, ieškome dar mažiausiai trijų", – sakė pareigūnai.

Vienam klaipėdiečiui pareikšti įtarimai dėl septynių vagysčių įsilaužiant. Antrasis lietuvis iš uostamiesčio įtariamas net penkiomis dešimtimis vagysčių.

Norvegijos policijos pareigūnai pabrėžė, kad smurtinių nusikaltimų lietuvių jaunuolių biografijoje kol kas nėra. Policijos turimi duomenys rodo, kad kitų tautybių žmonių dešimtis vagysčių įvykdžiusioje gaujoje nėra – tiek juodadarbiai, tiek vadeivos yra lietuviai.

Dar nežinoma, kiek nuostolių norvegams pridarė lietuvių gauja. Tačiau šie lietuviai – viena labiausiai pastaruoju siaučiančių nusikalstamų grupuočių Norvegijoje. Tautiečių akiplėšiškumas sulaukė ir žiniasklaidos dėmesio – reportažą apie sulaikytus jaunuolius jau transliavo vienas stambus televizijos kanalas.

Norvegų pareigūnai teigia kol kas neketinantys sulaikytų klaipėdiečių perduoti Lietuvos teisėsaugai. Tikėtina, kad jie bausmę už savo nusikaltimus atliks Norvegijos kalėjime, o paskui bus deportuoti į Lietuvą. Pareigūnai mano, kad už organizuotas vagystes jaunuoliams gresia iki penkerių metų kalėjimo, tačiau bausmė, atsižvelgiant į tyrimo eigą, gali būti ir griežtesnė.

Lietuviai – ne vieninteliai emigrantai, tapę rakštimi norvegų policijos panagėje. "Taip pat sekame vieną rumunų gaują, gana daug gaujų subūrė ir lenkai", – pridūrė pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių