Naujajam FNTT vadovui – generolo laipsnis

Ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio potvarkiu praėjusią savaitę vidaus tarnybos generolo laipsnis buvo suteiktas Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) viršininkui Antonis Mikulskis.

FNTT direktoriumi generolas A.Mikulskis paskirtas praėjusių metų rudenį. Jo teigimu, šiemet tarnyba didesnį dėmesį žada skirti biudžetinėms įstaigoms.

"FNTT tiria sudėtingas nacionalines ir tarptautines nusikalstamas veikas, susijusias su mokesčių grobstymu, slėpimu, neteisėtą praturtėjimą, veikas, susijusias su ES paramos lėšų neteisėtu gavimu ir panaudojimu. Identifikuoja ir atskleidžia gerai užmaskuotas šešėlinio verslo ir nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo, kitaip vadinamo pinigų plovimo, schemas.

Be to, atskleidžiami sukčiavimai, turto pasisavinimai ir iššvaistymai finansų įstaigose. Taigi mokesčių slėpimo ir vengimo schemos išlieka FNTT dėmesio centre. Galima paminėti, kad FNTT didesnį dėmesį skirs ir biudžeto lėšomis išlaikomų valstybės ar savivaldybės įmonių sukčiavimo, turto pasisavinimui ar iššvaistymui atskleisti", – "Kauno dienai" teigė A.Mikulskis.

Šiuo metu laikinai FNTT Kauno apygardos valdybos viršininko pareigas atlieka Rolandas Urbonas. Ilgametis tarnybos vadovas Alvydas Packevičius paliko tarnybą.

Pasak A.Mikulskio, kaip numato Vidaus tarnybos statutas, ketinama skelbti atranką į FNTT Kauno apygardos valdybos viršininko pareigas. Dalyvauti joje galės visi, kurie atitiks reikalavimus šioms pareigoms užimti.

FNTT Kauno apygardos valdybos dėmesio centre, pasak A.Mikulskio, išlieka įmonės, naudojančios pridėtinės vertės mokesčio (PVM) vengimo schemas ar pardavinėjančios prekes be apskaitos dokumentų. Tarnybos direktorius išskyrė, kad rizikingiausiais sektoriais įvardytų prekybą kuru, maisto prekėmis. Stebima tendencija, kad dalis prekių iš Lenkijos įvežama be apskaitos dokumentų arba jie sunaikinami ir apskaitoje nenurodomi.

A.Mikulskis išskyrė kai kuriuos kauniečių tyrimus. "Tai iliustruoja FNTT Kauno apygardos valdybos pradėti ir tęsiami tyrimai, susiję su, pavyzdžiui, prekyba cukrumi ir aliejumi, kurią vykdant išvengta sumokėti per 2,3 mln. eurų", – "Kauno dienai" sakė A.Mikulskis.

Pernai baigtas tyrimas dėl PVM sukčiavimo, kai milijoninę apyvartą vykdžiusi, metalu prekiaujanti bendrovė į valstybės biudžetą nesumokėjo per 1,2 mln. eurų mokesčių, taip pat baigtas ikiteisminis tyrimas dėl devyniolikos asmenų, šešėlyje pardavusių 220 tonų kiaulienos.

FNTT Kauno apygardos valdyba tęsia ir tarptautinį tyrimą, susijusį su prekyba degalais. Įtariama, kad prekybą degalais organizavusi grupė nuslėpė beveik 10 mln. eurų PVM ir akcizo mokesčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senis

Senis portretas
Na blemba koks tūpas straipsnis apie Urbono veiklą su generolo priežiūra. "Bus skiriamas didesnis dėmesys biudžetinėms įstaigoms" - o ką tada valstybės kontrolė darys? Dar labai silpna generolo vizija, toks jausmas, kad ne į tą parapiją papuolė.

ka jus ten korumpuoti kysisnikai aferiugos smulkinates

ka  jus ten korumpuoti  kysisnikai aferiugos smulkinates   portretas
iskarto duokit tam FNTT,,vadovuj,,, feldmarsalo -generalisimo laipsny ir akis eurais ir doleriais uskklijuokit ir uzkiskit visas skyles , kad nieko nematytu ir negirdetu ..... bus antra sluba ,,balerina,, kuri netures jokiu pretenziju nei vienam is variugu....

laipsnis

laipsnis portretas
korupcijos nesumazins tik padidins politine itampa ir karo kurstyma saly kurioje liko tik bomzai ir pensininkai neskaitant valdininku su kuriais del ivaizdzio ir vyks /pasistumdymai/ ne daugiau o laipsnis pravers kariniams veiksmams kurie taip kruopsciai ruosiami perkant nurasytas gaubicas ir kt. nurasyta technika juk briuselio dyrektyvas tai reikia vykdyti....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių