Moksleiviai vienai dienai taps kariais

  • Teksto dydis:

Spalio 7 d. minint Krašto apsaugos dieną, spalio 5–9 dienomis, įvairiuose Lietuvos regionuose yra organizuojami Krašto apsaugos dienos renginiai. Jų metu vyresniųjų klasių moksleiviai kariniuose daliniuose bus supažindinami su kariuomene, galimais karo tarnybos būdais, skatinamas jų patriotiškumas.

Kiekvienas karinis dalinys pagal savo veiklos specifiką yra paruošęs specialią programą moksleiviams. Į dalinius moksleiviai galės išbandyti įvairią karinę veiklą: pasivažinėti su karine technika, išmokti išgyvenimo miške gudrybių, maskavimo ypatumų, pašaudyti pneumatiniais ar lazeriniais ginklais, apžiūrėti karinius laivus, lėktuvus. Moksleiviai taip pat galės paragauti kariško maisto karinėje valgykloje, išbandyti kitokių karinių pramogų.

Visą rugsėjo mėnesį kariuomenė bendradarbiaudama su mokyklomis kvietė vyresniųjų klasių moksleivius atvykti į karinius dalinius ir skirti dieną susipažinti su Lietuvos kariuomene, karių naudojama ginkluote ir įranga, išklausyti paskaitų apie valstybės gynybą bei karo tarnybos būdus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių