Mirė Visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos vadovas V. Zimnickas

  • Teksto dydis:

Eidamas 65-uosius metus mirė Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos vadovas Vytautas Zimnickas.

Tai BNS trečiadienį patvirtino įstaigos atstovė spaudai Simona Kalvelytė.

Jos teigimu, įstaigos vadovas mirė antradienio vakarą.

S. Kalvelytė taip pat teigė, kad V. Zimnickas apie mėnesį jau nedirbo, turėjo nedarbingumą.

V. Zimnicko sūnus Andrius Zimnickas informavo BNS, kad apie sunkią tėčio ligą sužinota birželio viduryje, pastaruoju metu jis gydėsi namuose.

Šalies vadovai reiškia užuojautą

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir premjeras Saulius Skvernelis reiškia užuojautą Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos vadovo, buvusio Seimo nario V. Zimnicko artimiesiems.

„Nuoširdi Vytauto Zimnicko tarnystė Seime bei Lietuvos verslo sektoriuje, taip pat kaip ir išties sunkus darbas ekstremaliomis sąlygomis pastaruoju metu, buvo ryžto ir atsidavimo pavyzdžiai. Reiškiu nuoširdžią užuojautą šeimai, artimiesiems ir bičiuliams“, – teigė parlamento vadovas.

Šią sunkią netekties akimirką Seimo pirmininkas Vytauto Zimnicko artimiesiems ir kolegoms linki stiprybės.

„Amžinybėn iškeliavo buvęs Seimo narys, verslo bendruomenės atstovas, visuomenininkas Vytautas Zimnickas. Pastaruoju metu jis garbingai vykdė patikėtas pareigas ekstremaliomis sąlygomis, rodydamas ryžto ir atsakomybės pavyzdį. Reiškiu nuoširdžią užuojautą šeimai, artimiesiems, bičiuliams ir kolegoms“, – sakoma premjero užuojautoje.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga irgi reiškia nuoširdžią užuojautą Velionio šeimai, artimiesiems ir linki visiems stiprybės.

Pasak ministro, Vytautas Zimnickas buvo ne tik puikus žmogus, bet ir atsakingas, savo darbui atsidavęs kolega. O jo indėlis, koordinuojant šalies laboratorijų darbą koronaviruso (Covid-19) pandemijos metu, buvo vienas iš reikšmingų veiksnių, suvaldant šią grėsmę Lietuvoje ir tokiu būdu apsaugant Lietuvos žmonių sveikatą ir net gyvybes.

Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija yra pagrindinė įstaiga šalyje atliekanti koronaviruso tyrimus.

V. Zimnickas gimė 1956 metais Uliūnuose, Panevėžio rajone. Baigė Vilniaus inžinerinį statybos institutą (dabar Vilniaus Gedimino technikos universitetas) ir Vilniaus universitetą.

1992–1996 metais jis buvo Seimo narys, Ekonomikos komiteto pirmininkas, vėliau vadovavo įmonėms „Vitoma“, „Limeta“, „TT Logistic“ ir „Puntukas“, o nuo 2015 metų – Nacionalinei visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijai.

V. Zimnickas taip pat buvo Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos, Lietuvos sporto federacijų sąjungos prezidiumo narys, Lietuvos kerlingo asociacijos prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pazinojau , neeiliniu sugebejimu prie babkiu lovio prisijungti.

Vaje vaje

Vaje vaje portretas
LDDPistas AMB klapčiukas.

Brone

Brone  portretas
Idomu senai bobai kaip inžinierius vadovauja laboratorijai medicinos
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių