Ministrė ragina Seimą užtikrinti studentų rotaciją

  • Teksto dydis:

Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė kreipėsi į Seimo narius ragindama greičiau spręsti studentų rotacijos klausimą.

„Studentai pagrįstai kelia klausimą dėl aukštosiose mokyklose šiuo metu nevykstančios rotacijos. Raštu kreipiausi į Seimo narius dėl rotacijos klausimo sprendimo. Tikiuosi, kad tai bus atlikta kuo skubiau“, - ministerijos išplatintame pranešime cituojama A.Pitrėnienė.

Studentų rotacija aukštosiose mokyklose sustojo po Konstitucinio Teismo praėjusių metų nutarimo, kuriuo dabartinis Mokslo ir studijų įstatyme įtvirtintas studentų rotacijos mechanizmas pripažintas prieštaraujantis Konstitucijai.

A.Pitrėnienė dar būdama Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto nare su kolegomis registravo pataisą, kad valstybės finansavimo studijoms rotacijos metu netektų asmenys su žemesniu kaip 7 balsų vidurkiu, bet projektas dar svarstomas.

„Švietimo ir mokslo ministerija susidariusią situaciją aptarė su Lietuvos rektorių konferencijos, Lietuvos kolegijų direktorių konferencijos, Lietuvos studentų sąjungos, Vilniaus universiteto atstovybės ir Seimo teisės departamento atstovais. Susitikimo metu konstatuota, kad kitų teisinių priemonių priimti sprendimą dėl studentų rotacijos mechanizmo keitimo nėra, reikia laukti, kol Seime įstatymiškai bus įtvirtinta nauja studentų rotacijos tvarka“, - dabartinę situaciją komentuoja ministrė.

Šiuo metu Mokslo ir studijų įstatyme numatyta, kad valstybės finansavimą gavęs studentas jį gali prarasti tik tuo atveju, jei po metų jo vidurkis yra daugiau kaip dviem balais mažesnis negu to paties kurso studentų vidurkis, bet KT nuostatą įvertino kaip prieštaraujančių Konstitucijai. Pasak KT, su esamu reguliavimu sudaroma galimybė valstybės finansuojamą vietą išlaikyti ir studentams, kurių mokymosi lygis neatitinka visuotinai pripažįstamo žodžio „geras“ reikšmės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių