Ministerija stabdo Kultūros kelių projektą: tikslins reglamentavimą

  • Teksto dydis:

Kultūros ministerija antradienį pranešė stabdanti Kultūros kelių projektą, nes reikia aiškesnio teisinio reglamentavimo.

„Pasigedome aiškesnio teisinio reglamentavimo: pavyzdžiui, Nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos įstatyme apie kultūros kelius Lietuvoje, jų lygmens nustatymą ir sertifikavimą apskritai nėra kalbama. Trūksta ir aiškesnio finansinių mechanizmų modelio“, – ministerijos pranešime sakė kultūros viceministras Rimantas Mikaitis.

Anot jo, siekiant išvengti galinčių kilti nesusipratimų, nuspręsta projektą stabdyti ir imti jį tobulinti.

Sustabdytas ir galiojęs kvietimas teikti paraiškas 2021 metams Kultūros kelių Lietuvoje lygmens nustatymui ir sertifikavimui.

Patikslinus Nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos įstatymą, paraiškų teikimas Kultūros kelių projektui vėl bus atnaujintas.

Anot ministerijos, į jau besibaigiantį Kultūros paveldo departamento paskelbtą kvietimą atsiliepė tik vienas pareiškėjas.

„Patikslinus Nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos įstatymą, paraiškų teikimas Kultūros kelių projektui vėl bus atnaujintas“, – teigiama pranešime.

Kultūros keliai – tai kultūros, švietimo, kultūros paveldo ir turistinio bendradarbiavimo projektas, juo siekiama sukurti bei populiarinti turizmo maršrutus, susijusius su istoriniu keliu, kultūros koncepcija, išskirtinės svarbos asmenybe ar reiškiniu.

Projektą „Kultūros keliai regionų vystymui“ 2019 metais inicijavo Kultūros ministerija iš Europos ekonominės erdvės dvišalio bendradarbiavimo fondo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių