Migracijos departamentas neatskleidė slaptos informacijos rusų teisėjams

  • Teksto dydis:

Generalinė prokuratūra antradienį paskelbė, kad Migracijos departamentas neatskleidė įslaptintos informacijos Rusijos Konstitucinio Teismo teisėjams, kuriems dėl Krymo aneksijos buvo uždrausta atvykti į Lietuvą.

Prokuratūra atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą, nustačiusi, kad Užsienio reikalų ministerijos įslaptintų dokumentų turinys nebuvo atskleistas.

„Konstatuota, kad Migracijos departamento išsiųstuose raštuose buvo nurodyti URM įslaptintų dokumentų rekvizitai (rašto numeris ir data), tačiau šių raštų turinys neatskleistas“, - rašoma pranešime spaudai.

Prokuratūra situaciją ėmė aiškintis, kai naujienų portalas delfi.lt pranešė, jog Migracijos departamentas Rusijos Konstitucinio Teismo teisėjams išsiuntė riboto naudojimo informaciją, kodėl jiems draudžiama atvykti į Lietuvą dalyvauti tarptautiniame kongrese.

Anot portalo, problemų sukėlė tai, kad medžiagoje buvo atskleista Lietuvos Konstitucinio Teismo pirmininko Dainiaus Žalimo pozicija neįsileisti teisėjų dėl Krymo aneksijos įteisinimo. Anot žiniasklaidos pranešimų, remdamasi ja Maskva ėmė daryti spaudimą Lietuvai išbraukti teisėjus iš juodojo sąrašo ir uždraudė D. Žalimui  atvykti į Rusiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pirstukas

Pirstukas portretas
Nedaeina, kam skelbti ,jei neivyko. Cia pasigyrimas, stai kokie mes! O kai prokuroras susitikinejo su rusijos tardytojais , tylejo subines uzrauke.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių