Migracijos departamentas ir toliau nepriims prašymų dėl vizų

  • Teksto dydis:

Su žmonių srautais nesusitvarkantis Migracijos departamentas ir toliau nepriims užsieniečių prašymų dėl nacionalinių vizų išdavimo.

Departamentas nurodė, jog pastarąją savaitę galiojusį sprendimą nepriimti prašymų pratęsė „dėl žmogiškųjų išteklių trūkumo ir siekiant pagreitinti prašymų dėl daugkartinės nacionalinės vizos išdavimo (...) nagrinėjimą ir sprendimų priėmimą“.

Toliau prašyti vizų galės užsieniečiai, kurie tai daro kartu pateikdami prašymus išduoti leidimą laikinai gyventi Lietuvoje.

Prašymus dėl vizų išdavimo visi užsieniečiai galės pateikti Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos policijos migracijos valdybose ar skyriuose.

Pareigūnai sprendimą dėl vizos išdavimo turi priimti per 15 dienų, tačiau esant didelėms apkrovoms Migracijos departamentas šiuo metu išduoda vizas tik dėl rugpjūčio antroje pusėje paduotų prašymų.

Šiemet Lietuvoje gaunama maždaug 15 prašymų per darbo dieną vizoms išduoti. Nuo 2015-ųjų šis skaičius beveik padvigubėjo. Prašymų skaičiaus augimą ekspertai sieja su Lietuvoje išaugusia darbo imigracija, daugiausiai darbuotojų į šalį atvyksta iš Ukrainos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių