Medsėdžiuose – dar viena simbolinė obelis Darbėnų litvakams atminti

  • Teksto dydis:

Plungės rajone, Medsėdžių kaime, Litvakų atminimo sode, pasodinta jau 53-ioji iš metalo kaldinta obelis Darbėnų litvakams atminti.

Lietuvoje gyveno 234 žydų bendruomenės. Litvakų sodas kuriamas Jakovo Bunkos, Plungėje gyvenusio žydo tautodailininko, labdaros ir paramos fondo iniciatyva. Obelis kaldina tautodailininkas Artūras Platakis.

Metalines obelis protėviams atminti užsako litvakai iš viso pasaulio, obuoliai medžiuose įamžina bendruomenėse gyvenusias šeimas. Prie iniciatyvos jungiasi savivaldybės, geros valios, istorinę atmintį norintys saugoti žmonės.

Naujoji obelis pasodinta po prezidento Gitano Nausėdos apsilankymo Plungės rajone, Medsėdžių kaime, sausio 23 d.

Ant naujai pastatyto metalinio medžio lapų iškalti užrašai „Darbėnų žydų bendruomenė“ ir „Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda“. Ant obuolio iškalta garsaus Darbėnuose gimusio ir augusio litvako Dovydo Volfsono pavardė. Jis buvo vienas iš Izraelio valstybės kūrėjų.

R. Dačkaus/LR Prezidento kanceliarijos nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>NA NA

>NA NA portretas
LIsk troli i urva zmoniu kaulu griauzti ir nekirsink zydu, lietuviu, lenku ir kitu tautu.

NA NA

NA NA portretas
kol verkiantys žudikai kaltins visą pasaulį ,kad jų nieks nemyli ,ir juos žudo ,tol jie ir toliau , " "Jei du kaimynai susikibo , ieškok ne toliese žydo " ,tol jie ir toliau kurstys karo liepsnas ,---------Žydų išgalvotame ,perkurtame "Naujasis Testamentas "daug nepagarbos ,kitatikiams ,daug žmogaus psichologinio smurto ,daug vergiškumo ,nuolankumo ,paklusnumo ,nusižeminimo reikalaujantys psalmės ,Lietuva išrinko į prezidentus žydą ,bet neturėjo kito pasirinkimo ,Nausėda rūpinasi žydų istorija ,bet visiškai numoja ranka į Lietuvos istoriją ,leidžia landsberginiams ją klastoti ,,,,,,sėkmės ,verk ne verkęs ,bet istorijos nepakeisi ,žydai sukėlė Rusijoje n ,spalio revoliuciją ,milijonus išžudė, žydai sukėlė ir karus ,tik Hitlerio dėka žydai buvo pripažinti valstybe ir gavo leidimą išsipirkti žemės lopinėlį ,kuriame jie nesiburia ir ttt,,,sėkmės ,nešauk karo ,karas gali atsiliepti ,,,

Anonimas

Anonimas portretas
Jau ima neigiamai veikti...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių