Minint Medininkų žudynių metines – E. Švenčionienės išsišokimas

  • Teksto dydis:

Trečiadienį sukako 33-ieji metai, kai 1991 metų ankstų vidurvasario rytą Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje, Medininkų poste, Rygos sovietinės ypatingosios paskirties milicijos rinktinės (OMON) smogikai užpuolė pasienio darbuotojus. Įvairiais skandalais garsėjanti Erika Švenčionienė nepraleido progos patylėti. 

„Medininkų tragedija, tamsioji Lietuvos spec. tarnybų veiklos pasekmė. Daug faktų bylojo apie tai, kad žudikai buvo iš savų tarpo. Tiesa paslėpta, liudininkai nutyla“, – feisbuke pareiškė ji.

E. Švenčionienė yra viena likviduoto „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ steigėjų.

Kaip yra skelbusi prokuratūra, ikiteisminio tyrimo duomenimis, E. Švenčionienė su kitais bendraminčiais, veikdami bendrininkų grupėje, 2022 m. ne kartą Lietuvoje, Baltarusijoje ir Rusijoje padėjo šalims agresorėms bei jų organizacijoms veikti prieš Lietuvą. Anot prokuratūros, tokiu būdu buvo keliama grėsmė valstybės nacionalinio saugumo interesams.

E. Švenčionienė taip pat kaltinama ir dėl viešo pritarimo tarptautiniams nusikaltimams, SSRS nusikaltimams, jų neigimu ar šiurkščiu menkinimu.

E. Švenčionienės feisbuko įrašas.

Kaip jau skelbta, trečiadienį, minint 33-iąsias Medininkų žudynių metines, šalies vadovai pabrėžė žuvusiųjų vaidmens svarbą kelyje į Lietuvos laisvę, akcentavo Rusijos veiksmų analogijas kare prieš Ukrainą.

Primename, kad per omonininkų išpuolį buvo nušauti septyni muitinės, policijos ir pasienio pareigūnai bei vienas sunkiai sužeistas. Nužudyti Mindaugas Balavakas, Algimantas Juozakas, Juozas Janonis, Algirdas Kazlauskas, Antanas Musteikis, Stanislovas Orlavičius ir Ričardas Rabavičius.

Išgelbėti pavyko vienintelio sunkiai sužeisto muitinės pareigūno Tomo Šerno gyvybę.

„Atsiminti apie savo ateitį. Jūs norite gyventi laisvai, norite turėti Europą, reikia dėti pastangas, o Medininkai yra tik viena stotelė“, – kalbėjo T. Šernas, paklaustas ką žmonės turėtu prisiminti praėjus 33 metams nuo žudynių.

Dėl Medininkų žudynių nuteistas ir laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę atlieka buvęs OMON milicininkas Konstantinas Michailovas.

Dar tris omonininkus – Andrejų Laktionovą, Česlavą Mlyniką ir Aleksandrą Ryžovą – Lietuvos teismai griežčiausia bausme nuteisė už akių, nes Rusija atsisako juos išduoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Durnių išmislas: prasideda registracija į pasirengimo dienai „X“ ir dronų operatorių kursus. Dėl bendros rinkos susivienodino mūsų kainos su Vakarų valstybių kainomis. Jau nesame pigi šalis. Gerų kadrų neturime ir neturėsime. Todėl konkuruoti kokybe negalime. Bankrotas. Ką mes darome? Žaidžiame branduolinį karą su NATO dalyvavimu, tikėdamiesi, kad visi žus ir mums toliau vargti nereiks. Idiotai. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)

As nezinau

As nezinau portretas
KAS buvo Medininkuose , bet kad senas OZYS YRA nagus prikises TIKIU!!!! Svencioniene YRA VISISKAS NIEKALAS KACAPINE SLIUNDRA. BET YRA NE TIK JI YRA DAR VIENA LANDSBERGIU PRIGLAUSTA STERVA ,TAI CECHANAUSKA KURI PAGULEJUS SU GABRIKU VIS TRAUKIA SAVO KACAPU SRAUTUS I LIETUVA IR JAU NE VIENA ISTORIJA NUSKAMBA KAD VIS GRYZTA JOS KACAPKES PAS LUKOSIU!!! 100 % TUOJ OAMATYSIM KAD IR CICHANSKA LUKOSIAUS STATYTINE!!! Vyt visus KACAPUS IS LIETUVOS!!!!!!

Anonimas

Anonimas portretas
E. Svecioniene yra labai TEISI. Landzberginiai nacistai iszude Lietuvos pasieniecius.
VISI KOMENTARAI 56

Galerijos

Daugiau straipsnių