Marijampolės ligoninėje uždaryti vidaus ir nervų ligų skyriai

Dėl koronaviruso protrūkio Marijampolės ligoninėje uždaryti vidaus ir nervų ligų skyriai, į juos pacientai neguldomi, sako ligoninės direktorė Audronė Kuodienė.

„Uždarymas yra ta prasme, kad vidaus ligų skyriai uždaryti, į juos neguldomi pacientai. Lygiai taip pat neguldomi pacientai ir į nervų ligų skyrių“, – BNS sakė A. Kuodienė.

Pasak jos, kitos paslaugos ligoninėje toliau yra teikiamos pagal karantininį režimą.

„Visos kitos paslaugos – pediatrija, akušerija-ginekologija, traumatologija-ortopedija, chirurgija – yra teikiamos taip, kaip ir buvo teikiamos anksčiau pagal karantininį režimą“, – sakė ligoninės direktorė.

A. Kuodienė taip pat patvirtino, kad Marijampolės ligoninėje koronavirusu užsikrėtė 11 darbuotojų.

„Pas mus yra 11 darbuotojų paliesti – du gydytojai, keturios slaugytojos, pora slaugytojų padėjėjų ir ūkio skyriaus darbuotojai. Yra paimta visa eilė tyrimų, laukiam atsakymų. Visi šitie darbuotojai yra karantine, jie nei su pacientais, nei su kolegomis jokių kontaktų turėti negali“, – teigė A. Kuodienė.

„Saviizoliacijoje yra žymiai daugiau, tikslaus skaičiaus nepasakysiu, bet yra visi tie, kurie galėjo turėti kontaktą“, – pridūrė ji.

Pirmadienį pranešta, kad Marijampolės ligoninėje nuo koronaviruso mirė 88-erių senolis, kovo pabaigoje atvežtas gydyti plaučių uždegimą. 

Kaip BNS antradienį pranešė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro epidemiologė Daiva Razmuvienė, koronavirusu šuo metu serga 135 medikai, beveik vienas tūkstantis – izoliacijoje.

Lietuvoje kol kas nustatyta 880 koronaviruso atvejų, taip pat – 15 mirčių, o aštuoni žmonės pasveiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
Jie prota turi tik savo uzpakalius ziuret komuniagu palikuonys.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių