Mančesteryje atidarytas pasų centras Lietuvos piliečiams

  • Teksto dydis:

Jungtinėje Karalystėje (JK), Mančesteryje, atidarytas pasų centras, jame bus išduodami ar keičiami asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinantys dokumentai, pirmadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija.

„Užsienio reikalų ministerija ieško naujų sprendimų, kad konsulinės paslaugos būtų prieinamos kuo daugiau Lietuvos piliečių. Pasų centrų atidarymas Jungtinėje Karalystėje yra vienas iš ilgalaikių sprendimų, sudarančių galimybę Lietuvos piliečiams asmens tapatybės bei civilinės metrikacijos dokumentų prašymus pateikti bei konsulinę paslaugą gauti, nevykstant į ambasadą Londone“, – sakė į pasų centro Mančesteryje atidarymą atvykusi URM kanclerė Inga Černiuk.

Anot jos, paskelbus apie galimybę registruotis priėmimui Mančesteryje, per kelias dienas rezervuoti priėmimo laikai mėnesiui į priekį.

„Tai leidžia manyti, kad URM sprendimas yra svarbus ir savalaikis”, – teigė I. Černiuk.

Centrą atidarė Lietuvos ambasada JK kartu su išorės paslaugų tiekėju.

Naujajame pasų centre per mėnesį planuojama priimti apie 500 piliečių.

Tai trečiasis pasų centras JK. Londone ir Edinburge pasų centrai veikia nuo 2020 metų.

Be to, URM nutarė visose Lietuvos atstovybėse ir konsulinėse įstaigose konsulines funkcijas Lietuvos piliečiams vėl teikti pilna apimtimi, tad šias funkcijas taip pat pavesta atlikti atstovybėms Čekijoje, Kroatijoje, Moldovoje, Rumunijoje ir Vengrijoje.

Čekijoje, Kroatijoje ir Vengrijoje tokios paslaugos turi būti teikiamos nuo balandžio pradžios, o Rumunijoje ir Moldovoje – nuo birželio.

Iki tol minėtose atstovybėse buvo atliekamos tik su konsulinės pagalbos Lietuvos piliečiams teikimu susijusios funkcijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
parsidaveliam pataikauja !

Anonimas

Anonimas portretas
kaskaip vienodai man tas Mancesteris !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių