LRTK: rusiškos produkcijos Lietuvos televizijoje mažėja

  • Teksto dydis:

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) pastebi, jog rusiškos produkcijos kiekis Lietuvos televizijos programose mažėja.

Pasak komisijos, įvertintus 2018-aisiais ir šiemet vykdytos stebėsenos duomenis, tarp kitų šalių produkcijos dominuoja Jungtinės Amerikos Valstijos.

„Rusiška produkcija buvo antroje vietoje televizijos programose, tačiau matyti, kad 2019 metais rusiškos produkcijos dalis lygintose televizijos programose sumažėjo daugiau nei 20 valandų: 2018 metais iš viso per stebėtą savaitę buvo transliuota 95 val. 33 min., o 2019 metais – 75 val. 6 minutės“, – teigia komisija.

LRTK duomenimis, kaip ir prieš metus, daugiausia eterio rusiška produkcija užėmė „Lietuvos ryto“ televizijos ir BTV eteryje – čia atitinkamai rusiškos programos per savaitę transliuotos 40 val. 31 min. ir 17 val. 35 minutes. Jos šiose televizijose taip pat sumažėjo – pernai „Lietuvos ryto“ televizija rusiškas laidas ir filmus transliavo 46 val. 36 min., BTV – 38 val. 9 minutes.

Stebėsenos tyrimo rezultatai atskleidė, kad iš penkių stebėtų komercinių televizijos programų tik „Lietuvos ryto“ televizija skyrė daugiau kaip pusę televizijos programos laiko Europos šalių kūriniams. Kitose komercinėse televizijos programose – „BTV“, „LNK“, „TV6“ ir „TV8“ Europos kūriniams skiriamas laikas sumažėjo.

Komisija pastebi, kad įstatymai nenumato imperatyvaus reikalavimo vykdyti šias kvotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rol..

Rol..  portretas
Turbūt juokaujat.... Mažėja..! Pažiūrėkit kiek to šlamšto rodo net Lt kanalai, tegu su vertimu ar suptitrais, pati pigiausia produkcija. Atjungti visus ru. Kanalus o kam reikia lai susimoka atskirai ir kokia 20€ į mėnesį.

Anonimas

Anonimas portretas
O kas ziuri ta amerikoniska suda per Lietuvos televizijas? Nebent paskutinis debilas. Ziureti Rusijos TV kanalus dabar NERIBOTOS GALIMYBES. Ciulpkit stora apipjaustyta zydiska VARPA JevroNKVD.

>Geros naujienos

>Geros naujienos portretas
Del to ir atsisakiau to viso perdaryto kabelinio Lt šudo ir žiuriu dabar tesioginius be draudimo,daugiau ir kelis kartus pigiau :) Nereikia uždarbiu kabeliniams,nu pirmin,žiures žmones nelegaliai ir daug daugiau kanalu.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių