Londone policijos atašė dirbantis L. Pernavas: kartais reikia spardyti sau užpakalį

  • Teksto dydis:

„Yra toks geras palyginimas: žinot, kai nori į tualetą ir durys uždarytos, tai nesakai, kad „okay“, čia ne man, aš neturiu šiandien motyvacijos, galbūt rytoj, galbūt vėliau. Ne. Tokiu atveju rasi būdą, kaip tas duris atsidaryti, jeigu ne, kitur padarysi tai, ką tau reikia. Tas pats ir su sportu – turi turėti aiškų tikslą, planą ir žingsnis po žingsnio eiti link jo. Kartais reikia spardyti sau užpakalį kaip turi būti, nes tikrai yra tokių dienų, kai nieko nenori daryti...“, – jau šį pirmadienio vakarą LNK gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ išskirtiniame interviu Londone pasakos buvęs Lietuvos generalinis komisaras Linas Pernavas.

Pastaruosius dvejus metus jis dirba policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos tarptautinio bendradarbiavimo skyriaus specialiuoju policijos atašė Jungtinėje Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystėje, o trumpiau tariant – yra savotiškas tarpininkas tarp šios šalies ir Lietuvos pareigūnų. Lino darbas – padėti surasti, sugauti nusikaltėlius iš Lietuvos ir išaiškinti tautiečių padarytus nusikaltimus.

Pasibaigus svetimšalių registracijai Didžiojoje Britanijoje, kad po „Brexit“ jie galėtų legaliai gyventi ir dirbti šioje šalyje, paaiškėjo tikrieji lietuvių emigracijos mastai Jungtinėje Karalystėje. 250 tūkstančių arba ketvirtis milijono – tiek pareiškė norą gyventi šioje šalyje. Tad nieko stebėtino, lietuviai susiduria su problemomis, nusikaltimais, o kartais patys juos padaro. Iki šiol Didžiojoje Britanijoje nebuvo Lietuvos atstovo, galinčio padėti išaiškinti ne tik tautiečių padarytus nusikaltimus, bet ir pagelbėti tuomet, kai jie nukenčia. Vienas tokių atvejų ypač garsiai nuskambėjo Didžiosios Britanijos spaudoje šių metų balandį. Lietuvis žiauriai nužudė žmoną, o penki vaikai liko be mamos. Tai, pasak Lino, pavyzdys, ką kartais tenka daryti nutikus tragedijai tautiečių šeimose.

Linas Pernavas. LNK nuotr.

Prieš atvykdamas į Didžiąją Britaniją Linas penkerius metus dirbo generaliniu policijos komisaru, todėl žinia, kad ketina krautis lagaminus ir vykti dirbti policijos atašė Didžiojoje Britanijoje daugeliui buvo netikėta. Tačiau Linas sako, kad tai buvo viena galimybių, iš kurių jis rinkosi pasibaigus generalinio komisaro kadencijai. Pradžia nebuvo lengva, ypač dėl anglų kalbos barjero. „Galvojau, kad šneku ir suprantu, o kai pradėjau šnekėti su žmonėmis iš Šiaurės Airijos, Škotijos, tai, liaudiškai tariant, verkt norėjosi...“, – pasakos L. Pernavas.

Jungtinė Karalystė – didžiulė valstybė ir jeigu, pasak Lino, nori, kad kažkas spręstųsi greičiau, turi pirmiausia rasti reikiamą asmenį, galintį tau padėti, užmegzti bei išlaikyti su juo draugišką asmeninį kontaktą... Tai Linui pavyko padaryti per pirmus dvejus metus, todėl dabar jis jau gali džiaugtis darbo rezultatais. Šiuo metu padedant L. Pernavui Jungtinėje Karalystėje sulaikoma vidutiniškai po vieną itin pavojingą, neretai dešimtmečiais besislapstantį nusikaltėlį iš Lietuvos, jau nekalbant apie įvairių nusikaltimų, kuriuos padaro lietuviai, išaiškinimą. Nors tuomet, kai žiniasklaidoje pasirodė žinutė apie tai, kad generalinio komisaro kadenciją baigęs pareigūnas dirbs policijos atašė pareigose Londone, netrūko pašaipų. Komentatoriams užkliuvo tai, kad pareigybę įsteigė pats Linas, o dirbti joje paskyrė save. Ką į tai šiandien atsako L. Pernavas? Gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ jau šį pirmadienio vakarą, 20 val., per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal

Gal portretas
jis atkatus gauna ,kad visa lt mafija Anglijoje augina))))

Buves

Buves portretas
Šplintas neše muila iš Lietuvos po policijos nevykusios reformos. Ir ka jis gali gaudyti jis net policijos operatyvinio darbo nedirbes, net tuos virtuves neišmano, valge tik kiaušinius kad gaidžio burbulus išpūsti vienas iš labiausiai nevykusiu gener. Komisaru Lietuvoje ir karjeristas, per jį daug protingu žmoniu iš sistemos išejo, liko vaiku pasaulis.

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Lietuviai išlaiko, o ko jam negyventi
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių