Lietuvos vyskupai atšaukia viešas pamaldas

Vyriausybei nuo pirmadienio Lietuvoje skelbiant karantiną, Lietuvos katalikų bažnyčios vyskupai, laikydamiesi rekomendacijų, atšaukia visas viešas pamaldas.

Lietuvos Vyskupų konferencija pranešė, kad sprendimas vykdomas nuo pirmadienio, tad šio sekmadienio pamaldos dar turėtų vykti.

„Tikinčiųjų dvasinis gėris – aukščiausias Bažnyčios rūpestis. Lygiai taip pat Bažnyčiai rūpi ir tikinčiųjų saugumas ir sveikata“, – skelbiama Lietuvos Vyskupų Konferencijos (LVK ) pranešime.

„Dėl šios priežasties Lietuvos vyskupai, atsižvelgdami į Lietuvos Vyriausybės sprendimą skelbti karantiną visoje šalyje nutarė, kad nuo kovo 16 dienos 00 val. iki tol, kol galios Vyriausybės paskelbtas karantinas, nebevyks jokios viešos pamaldos“, – teigia vyskupai.

Paklausti, ar nemato rizikos nedrausti šio sekmadienio pamaldų, LVK atstovai primnė, jog konferencijos vadovas Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas penktadienį jau įspėjo sergančius tikinčiuosius nedalyvauti mišiose.

„Kiekvienas tikintysis, pajutęs į gripą ar peršalimą panašius ligos simptomus (karščiavimą, kosulį, dusulį, kitus kvėpavimo sutrikimus ir pan.), esantis koronaviruso rizikos grupėje, sergantis lėtinėmis ligomis, slaugantis ligonius ar senyvo amžiaus žmones, yra raginamas neiti į pamaldas, bet likti ir melstis namuose“, – nurodo LVK atstovai.

Vyriausybė, skelbdama karantiną, šeštadienio vakarą patvirtino rekomendaciją visoms Lietuvoje veikiančioms religinėms bendruomenėms neorganizuoti religinių apeigų, kurios reikalautų viešų susibūrimų.

Savo ruožtu vyskupai dar kartą ragina tikinčiuosius neiti į bažnyčias, bet stebėti kunigo aukojamas šv. Mišias per televiziją, internetu, klausytis radijo transliacijų.

„Apsaugokime save ir kitus, ypač pagyvenusio amžiaus žmones! Stebėdami kunigo aukojamas šv. Mišias per televiziją ir melsdamiesi namuose, galite priimti dvasinę šv. Komuniją ir vienytis maldoje“, – skelbia dvasininkai.

Pabrėžiama, kad bažnyčios ir toliau „lieka atviros privačiai maldai“ bei būtiniausiems asmeniniams tikinčiųjų patarnavimams – laidotuvės, krikštai ar kiti sakramentai toliau bus teikiami, tačiau dalyvaujant tik artimiausiems šeimos nariams.

Rekomenduojama tikintiesiems daugiau atsidėti maldai namuose, šeimoje, ir Gavėnios laikotarpiu melstis „už sergančiuosius bei kenčiančius“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagonis

Pagonis portretas
Pietų Korėjoje virusas masiškai paslido per Jėzaus bažnyčią. Visa šalies laimė, kad kryžčionys mizerna religinė mažuma. Bu reikalaujama šiai bažnyčiai pareikšti kaltinimus nužudymu. Italija, labiausia viruso siaubiama šalis - katalikiška. Todėl ir pas mus bažnyčias reikia ne tik užrakinti, bet ir duris užremti kryžiumi!

Ontė

Ontė portretas
Labai teisingas Vyskupų sprendimas. Pritariu ir sveikinu. Pasimelsime namuose. Kai praeis pavojus, susitiksime maldos namuose. Mūsų tikėjimas bus dar stipresnis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių