Lietuvos parama savaitgalį pasiekė Ukrainos policijos pareigūnus

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį Lietuvos policijos profesinės sąjungos (LPPS) pirmininkė Roma Katinienė su keliais profesinės sąjungos atstovais nugabeno pirmąją paramos Ukrainos policijos pareigūnams siuntą į Lvivo apskrities policijos komisariatą, iš čia ji bus paskirstyta į „karščiausius“ taškus visoje Ukrainoje. Paramos vertė apie 100 tūkst. eurų.

Pasak LPPS pirmininkės R. Katinienės, paramos siuntoje buvo apatiniai, termodrabužiai, kariški taktiniai auliniai batai, mėsos konservai, sausi daviniai, negendantys produktai ir kiti daiktai, kurie labai reikalingi, kartu su Ukrainos kariuomene šalį ginantiems policininkams ir kuriuos noriai aukojo tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys.

„Mūsų surinkta parama skirta išskirtinai policininkams, taip pat žuvusių policijos pareigūnų šeimoms“, – sakė R.Katinienė.

R.Katinienės teigimu, tai tikrai ne paskutinė siunta į Ukrainą. Tikslinė parama Ukrainos policininkams, žuvusių ar nukentėjusių pareigūnų šeimoms renkama toliau.

„Pasiteiravus, kokių dar daiktų reikėtų, Lvivo apskrities policijos vadovai pirmiausia nuoširdžiai padėkojo visiems aukojusiems ir patikslino, kad reikėtų aulinių kariškų batų, nešiojamų radijo ryšio stotelių, žiūronų. Atsižvelgdami į jų prašymą suformavome naują reikalingų daiktų sąrašą“, – sakė R.Katinienė.

Renkami tiek paprasti, tiek termoapatiniai drabužiai, alkūnių ir kelių apsaugos, taktinės pirštinės, kariški taktiniai auliniai batai, žiūronai, nešiojamos radijo ryšio stotelės, mėsos konservai (ne stiklinėje pakuotėje), ilgai negendantis maistas, asmens higienos (vienkartinės ar mažos pakuotės) ir medicinos priemonės (pirmosios pagalbos rinkiniai).

Norintieji prisidėti prie paramos Ukrainos policijos pareigūnams turėtų kreiptis: Lietuvos policijos profesinė sąjunga tel. +37060330376 arba el.paštu info@policijosps.lt ar profesinesajungalpps@gmail.com.


Šiame straipsnyje: policijaProfesinės sąjungosparama Ukrainaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių