Lietuvoje prasideda didžiausios nacionalinės kibernetinio saugumo pratybos

  • Teksto dydis:

Antradienį Lietuvoje prasideda didžiausios šiais metais kibernetinio saugumo pratybos „Kibernetinis skydas 2022“.

Tris dienas vyksiančias pratybas organizuoja Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC).

Jose dalyvaus Lietuvos kariuomenės, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos, Kertinio valstybinio telekomunikacijų centro, Informacinių technologijų tarnybos prie Krašto apsaugos ministerijos atstovai.

Dalyviai treniruosis iš savo nuolatinių darbo vietų su realiai turimais pajėgumais. Kiekvienas galės pasirinkti norimą siužetinių linijų skaičių, jų veiksmus vertins vietos instruktoriai, tačiau nugalėtojai nebus renkami.

Birželio pabaigoje daugiau kaip 100 organizacijų atstovai dalyvavo šių mokymų pasirengime.

Pasak pratybų vadovo, Regioninio kibernetinės gynybos centro direktoriaus pulkininko Romualdo Petkevičiaus, šios pratybos leidžia dideliam dalyvių skaičiui vienu metu pasitikrinti ir įsivertinti, kiek veiksmingos yra jų turimos kibernetinių incidentų aptikimo, analizės ir atsako priemonės bei vidinės incidentų valdymo procedūros.

Krašto apsaugos ministerijos teigimu, kaip ir ankstesniais metais, pratybų scenarijus sudarytas iš kelių skirtingų siužetinių linijų, jos parinktos pagal pastaraisiais metais dažniausiai pasitaikančius kibernetinių atakų tipus.

Šiais metais pratybų dalyviams pasiūlėme dvi naujoves.

Šiemet mokymų dalyviai susidurs su įsilaužimais į interneto svetaines, vidinius serverius, nuotolines darbo vietas bei socialinės inžinerijos atakomis. Papildomai NKSC pratybų dalyviams yra parengusi ir keletą naujovių.

„Šiais metais pratybų dalyviams pasiūlėme dvi naujoves – tai kibernetinio sukčiavimo (angl. phishing) imitavimo įrankį ir galimybę kibernetinius incidentus tirti pasinaudojus šią vasarą pradėjusiu veikti NKSC virtualiu kibernetinio saugumo poligonu (angl. Cyber Range)“, – sako R. Petkevičius.

Pasak Krašto apsaugos ministerijos, pratybų metu virtualaus kibernetinio saugumo poligono galimybes ketina išbandyti 16 dalyvių, o kibernetinio sukčiavimo imitavimo įrankiu – per 90 organizacijų.

Kaip ir pernai, pratybų metu dalyviai turės galimybę ne tik pasitikrinti savo kibernetinio saugumo žinias, bet ir bendravimo su žiniasklaida bei krizių komunikacijos įgūdžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Narkašų paradas, daugiau nieko

Narkašų paradas, daugiau nieko portretas
Nebejuokinkit. KAM vadovauja ištinęs rožinis paršas, kuris su narkomane, tinkančias jam į anūkes, turi išsigimusį idiotą vaiką . Kokios dar pratybos? Gal to rožinio paršo, pastatyto būt ministru, lašinius kratysit? O gal jo idioto vaiko pamatuoti reikia išsigimimo lygį? O gal jo narkašė sutuoktinė bus išfarširuota nauju vaistuku, kad nekalbėt viešai savo išprotėjusios narkašės akis vartydama?

Byyyy By DEJAU

Byyyy By DEJAU  portretas
APSIMYŽALIOJO SAUGUMIEČIAI .... NUO KAIMYNU :-)))))

O vadas, kas?

O vadas, kas? portretas
Nebejuokinkit. KAM vadovauja ištisus rožinis paršas, kuris su narkomane, tinkančias jam į anūkes, turi išsigimusį idiotą vaiką . Kokios dar pratybos? Gal to rožinio parko, pastatyto būt ministru, lašinius kratysit? O gal jo idioto vaiko pamatuoti reikia išsigimimo lygį? O gal jo narkašę sutuoktinė bus išfarširuota nauju vaistuku, kad nekalbėti viešai savo išprotėjusios narkašės akis vartdama?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių