Lietuvoje – karščiausias metų savaitgalis (viršytas šios vasaros rekordas)

  • Teksto dydis:

Šeštadienį dalyje šalies oro temperatūra viršijo 31 laipsnį šilumos – sinoptikai sako, kad vietomis oras galėjo įkaisti ir iki 33 laipsnių bei viršyti šios vasaros karčio rekordą.

„Iki 16 val. šiandien pietvakariniuose rajonuose sušilo iki 31 laipsnio, šiaurės vakariniuose – iki 30. Pirmadienį gausime visu agrometeorologinių stočių duomenis, labai realu, kad temperatūra buvo pakilusi ir daugiau, nei 31 laipsnis – ir iki 33“, – BNS sakė Lietuvos meteorologijos tarnybos sinoptikė Simona Dalinkevičiūtė.

Anot jos, šią vasarą termometrų stulpeliai Lietuvoje daugiausiai buvo pakilę iki 32 laipsnių.

„Šiandien ir rytoj, labai realu, kad bus viršytas tas 32 laipsnių karštis“, – sakė sinoptikė.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šeštadienį šiaurės vakariniuose ir pietvakariniuose rajonuose praslinks lietaus debesys, palis su perkūnija, sekmadienį lietaus bus sulaukta daugiausia vakarinėje šalies dalyje. Oro temperatūra sekmadienį dieną sieks 26-31, Šiaurės rytiniuose ir rytiniuose rajonuose tikimasi ir 33 laipsnių karščio.

Per karščius visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones gerti daugiau skysčių, vėsinti kūną, riboti fizinį aktyvumą, nepalikti vaikų ir gyvūnų uždaruose automobiliuose.

Einant į lauką rekomenduojama užsidėti kepurę ar kitą galvos apdangalą, rengtis laisvais, natūralios medžiagos drabužiais, atviras kūno vietas, lūpas tepti apsauginiais kremais, nešioti akinius nuo saulės.

Įspėjama, kad daugelyje vietų dėl karščių išaugo miškų gaisrų pavojus, dabar jis yra trečios klasės iš penkių, o Mažeikių ir Rietavo apylinkėse pasiekė ketvirtąją.

Ekspertai norintiems atsigaivinti pataria rinktis žinomas maudynių vietas, nešokinėti į vandenį nežinomose maudyklose, nesimaudyti išgėrus alkoholinių gėrimų, žaibuojant ar griaudžiant.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėkarštis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyd.

Gyd. portretas
Kokie mūsų žmonės durni, atleiskite.Per karščius turi saugoti save ir savo vaikus į kiemą išeiti galima tik iki 12:00 dienos ir nuo 18:00,tačiau to nepaiso.Saulės aktyvumas didelis, gali perkaisti ,gauti karščio smūgį.Per karščius lauke nesirodyti nuo 12:00. Iki 18:00.Saugokite save,niekas jūsų nesaugos,jeigu patys nesaugos.

KIŠK GALVĄ

KIŠK GALVĄ portretas
blūdan , ten teisybė.

ogi

ogi portretas
Nemeluokit, nusibodo Jusu melas,,,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių