Lietuva iš rezervų Ukrainos ligoninei siunčia vaistų, kitų priemonių už 380 tūkst. eurų

Lietuva iš turimų medicininių rezervų karo draskomos Ukrainos Mohylivo-Podolės ligoninei siunčia vaistų, kitų priemonių už beveik 380 tūkst. eurų.

Kaip BNS informavo Sveikatos apsaugos ministerijos kanclerė Jurgita Grebenkovienė, į Ukrainos gydymo įstaigą iš valstybės rezervo iškeliauja „antibiotikai, preparatai kraujotakos sutrikimams, prieširdžių virpėjimams gydyti“.

Maždaug 16,6 tūkst. eurų vertės siunta perduodama iš valstybės rezervo, tam šią savaitę pritarė Vyriausybė.

„Kita siuntos dalis yra iš covidinio rezervo, ji yra gerokai didesnė, jai nereikia Vyriausybės leidimo“, – sakė kanclerė.

Pasak J. Grebenkovienės, iš SAM rezervo siunčiami „vaistiniai preparatai, asmens apsaugos priemonės, termometrai, įvairūs vamzdeliai intubacijai“, kurių bendra vertė 360 tūkst. eurų.

Mohylivo-Podolės ligoninei paramą siunčia ir Lietuvos gydymo įstaigos. Kaip nurodė SAM, parama teikiama vaistais, kurių bendra vertė 28,3 tūkst. eurų.

Be kita ko, šiai ligoninei taip pat planuojama perduoti Kauno klinikų nebenaudojamą ministerijos turtą: vežimėlius, čiužinius, nerūdijančio plieno stalą, autoklavą ir kitą įrangą, kurios bendra vertė – 216 tūkst. eurų.

Siunta į vieną iš Rusijos užpultos Ukrainos ligoninių turėtų iškeliauti kitą savaitę.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeSAMsiunčia vaistųpagalba Ukrainaivaistai Ukrainai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių