Lietingą šeštadienį gali kai kur nugriaudėti ir perkūnija

Šeštadienio rytas išaušo niūrokas – šaltasis atmosferos frontas atnešė pilkus niūrius debesis su lietumis.

 
 


 

Rytą lietus jau išplito į daugelį rajonų, sausiau buvo tik ties rytiniais rajonais – Utenos, Vilniaus buvo dar nespėjęs pasiekti. Beveik visoje Lietuvoje oro temperatūra buvo panaši – apie 7-10 laipsnių šilumos. Naktį temperatūra buvo truputį pažemėjusi – rytiniuose rajonuose ji tesiekė 6 laipsnius šilumos.

Šeštadienio diena irgi bus niūroka, per Lietuvą lėtai slinks šaltasis atmosferos frontas, LRT Radijui sakė sinoptikė Simona Dalinkevičiūtė. Anot jos, tankesni debesys jau pasieks ir rytinius šalies rajonus, čia lis daugiau ištisinio pobūdžio lietūs, pietų, vakariniuose rajonuose formuosis pavieniai trumpo lietaus debesys, o kai kur lietų gali palydėti ir perkūnija.

Pūs nestiprus nepastovios krypties vėjas. Pakankamai lietingą dieną oras šils iki 14-18 laipsnių šilumos, vietomis, didesnė tikimybė rytiniuose, šiauriniuose, šiaurės rytiniuose rajonuose, bus tarp 11-13 laipsnių šilumos. Šilčiausia, tikėtina, bus pietuose.

Sekmadienio naktis dar padovanos truputėlį lietaus, daugiau jo bus rytiniuose rajonuose, kai kur eismo sąlygas sunkins susiformavęs rūkas, vėjas bu silpnas, sakė sinoptikė.

Oras bus truputį vėsesnis, bus daugiau pragiedrulių nei šeštadienį. Įdienojus vėjas stiprės, suksis iš vakarų, šiaurės vakarų ir bus vidutinio stiprumo. Temperatūra bus panaši kaip šeštadienį – džiugins 14-19 laipsnių šiluma. Tik prie jūros bus truputėlį vėsiau – apie 12 laipsnių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

salta

salta portretas
Grazinkit sildyma!

...,lauke dar neBUVAU,bet...

...,lauke dar neBUVAU,bet... portretas
paZIUREJUS per LANGA ORAS kaip ORAS...,PAVASARISKAI NORMALUS...,isTRUKITE i LAUKA pasiDZIAUGTI GAMTA.nes...isibegejes PAVASARIS neTRUKS praEITI... TASKAS
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių