L. Linkevičius įteikė valstybinį apdovanojimą G. Wiegandui

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius liepos 23 dieną Briuselyje įteikė Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžių Europos išorės veiksmų tarnybos Rusijos, ES Rytų partnerystės ir Centrinės Azijos regioninio bendradarbiavimo bei ESBO šalių departamento direktoriui, aktyviam Lietuvos tikslų Rytų partnerystės šalyse rėmėjui Gunnarui Wiegandui.

„Malonu įteikti šį valstybinį apdovanojimą žmogui, daug metų dirbančiam laisvos ir suvienytos Europos labui. Kažkada pradėjote savo profesinę karjerą pastangomis suvienyti Vokietiją. Iš tiesų, integracija atneša daugiau saugumo, stabilumo ir klestėjimo. Lietuva labai vertina Jūsų darbą ES integracijos ir plėtros srityje“, – sakė L. Linkevičius.

Pasak ministro, Lietuvai ES Rytų partnerystė – tai ne tik užsienio politikos prioritetas.

„Rytų partnerystės stiprinimas yra mūsų bendras interesas siekiant didesnio Europos saugumo. Mes tvirtai remiame už savo laisvę kovojančias tautas, kurių žmonės žūsta už savo valstybių nepriklausomybę ir pasirinktą europietišką kelią, nes patys dar labai aiškiai prisimename mūsų patirtus iššūkius“, – sakė užsienio reikalų ministras.

Šis valstybinis apdovanojimas paskirtas Lietuvos Respublikos Prezidento dekretu Valstybės dienos proga už nuopelnus Lietuvai ir už šalies vardo garsinimą pasaulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių