L. Kasčiūnas: čia gali būti visai išmanus projektas

Lietuva tikisi jau šį rudenį pasirašyti ketinimų protokolą su JAV gynybos pramonės milžine „Northrop Grumman“ dėl 30 mm kalibro šaudmenų gamybos linijos, sako krašto apsaugos ministras.

Pasak Lauryno Kasčiūno, su bendrove tęsiamos derybos dėl universalios gamybos linijos įrengimo, tačiau kur ji atsirastų, ministras kol kas nedetalizuoja.

„Dirbame, turime tam tikrą etapą. Dar nenoriu (atskleisti –  BNS) detalių, bet žingsnis po žingsnio dėl kažkokio konkretesnio projekto judame“, – žurnalistams trečiadienį sakė L. Kasčiūnas.

„Rugsėjį–spalį bus, tikiuosi“, – teigė ministras paklaustas, kada su „Northrop Grumman“ bus pasirašytas ketinimų protokolas.

Ministras nepatvirtino, kad liniją planuojama įrengti valstybės valdomoje Giraitės ginkluotės gamykloje Kauno rajone, kurioje jau gaminami NATO standarto 5,56 mm kalibro šoviniai, tačiau, BNS žiniomis, ją planuojama įrengti būtent ten.

Anot jo, su bendrove kalbama apie galimybes gaminti ne tik 30 mm kalibro amuniciją: „Yra idėja pastatyti tokią universalesnę gamybos liniją, kuri gali ne tik 30 mm (šaudmenis – BNS), bet ir kitus dalykus gaminti.“

„Čia gali būti visai išmanus projektas“, – pabrėžė L. Kasčiūnas.

Apie derybas su „Northrop Grumman“ L. Kasčiūnas pirmą kartą užsiminė dar gegužę, o birželio pabaigoje apie kontaktus su šiuo investuotoju BNS patvirtino ir Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos valdybos narys Robertas Juodka – anot jo, investicijos į 30 mm šaudmenų gamybą priklausytų nuo jų pobūdžio bei gamybos apimčių, tačiau jos turėtų būti mažesnės nei į „Rheinmetall“ gamyklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

… portretas
L.Kasciunai o nenorėtum pasidomėti kas mūsų generolui dantys išdaužė prieš pora meteliu,ir poto KAM juos iš mokesčių mokėtoju pinigus jam sudėjo ką? Ar čia nurašysim į projektu projekteliu sąskaitas..?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių