Kulinarijos cechuose - higienos pažeidimai
Klaipėdos miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai, patikrinę mieste veikiančius cechus, rado netvarką.
Už nustatytus pažeidimus surašyti trys administracinio teisės pažeidimo protokolai.
Klaipėdos mieste veikia 15 kulinarijos cechų.
Iš jų kulinarijos gaminius, salotas gamina 8 įmonės.
Tai bendrovės “Palink“, “VPMarket“, “Rimi Lietuva“, “Rodilė“, “Kinrožė“, “Forena“,“Liepžiedis“, A.Griciaus personalinė įmonė.
Miltinius kepinius su įdarais - beliašus, čeburekus, gamina 7 įmonės: Z. Budginienės, Z. Skrinskienės, Z. Barkienės, S.Šapranausko individualios įmonės, bendrovės “Mėlynoji rugiagėlė“, “Amiladė“, K. Žvaginio firma „Beze“.
Dar dešimt kulinarijos cechų produkciją tiekia mažmeninės prekybos tinklui, kavinėms, penkios realizuoja savo įmonės parduotuvėse.
Kaip teigė vyriausioji specialistė maisto produktų inspektorė Ona Žvejienė, daugiausiai nustatyta bendrų higienos pažeidimų.
Penkiose įmonėse reikia remonto, penkiose - susidėvėjęs gamybinis inventorius arba jo nepakanka, o kitose penkiose įmonėse naudojama kitų gamintojų tara.
Nepatenkinamai džiovinama gamybinė tara, inventorius ir nepakanka džiovyklų dviejose įmonėse, nesilaikoma sanitarinių higienos reikalavimų gamybos patalpose - trijose įmonėse.
Inventorius nepaženklintas dviejose įmonėse, vienoje pažeidžiamos maisto produktų laikymo sąlygos.
Technologijos pažeidimai nustatyti trijose įmonėse.
Produkcijos ženklinimo neatitikimai nustatyti keturiose įmonėse.
Naujausi komentarai