KT svarstys, ar kontrolierius gali įpareigoti atimti mokslinį laipsnį

  • Teksto dydis:

Konstitucinis Teismas penktadienį nagrinės bylą, ar Konstitucijai neprieštarauja akademinės etikos kontrolieriaus įgaliojimai įpareigoti universitetą atšaukti sprendimą dėl mokslinio laipsnio suteikimo.

Šį prašymą pateikė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas, nagrinėjantis bylą, kurioje buvęs Kauno technologijos universiteto rektorius Petras Baršauskas ginčija Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnybos 2017 metų spalio sprendimą.

Tarnyba tuomet konstatavo, kad rengdamas habilitacinį darbą P. Baršaukas nesilaikė citavimo taisyklių ir pažeidė akademinės etikos reikalavimus. Tokią išvadą pateikęs kontrolierius Vigilijus Sadauskas nurodė VGTU atšaukti sprendimą dėl laipsnio P. Baršauskui suteikimo.

Į teismą kreipęsis P. Baršauskas mano, kad mokslinio laipsnio suteikimas yra sritis, priskiriama aukštųjų mokyklų autonomijai, todėl ją prižiūrint ši autonomija ribojama būti negali.

P. Baršauskas pripažino, kad jo darbe yra techninių klaidų, tačiau neigė plagijavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nežiniukas

Nežiniukas portretas
O koks skirtumas kokia instancija nurodė atimti laipsnį jeigu savo darbe rašai nesąmones, plagijuoti? Su tais skundais nepadarysi, kad visi patikėtų, kad esi šventas. Prisikrovei į kelnes ir sėdėk ramiai, pradėsi judėti dar labiau prasmirs. Ar neprisimeni kūdikystės?

Juozas

Juozas portretas
Plagiatas ir Afrikoje plagiatas. Jis nepripažįsta ir nori tokią normą paskleisti visam Universitetui ar visam moksliniam pasauliui. Gerai kad valosi visi

Su Barsausku

Su Barsausku portretas
buvo susidorota.Nes jis issake savo palankuma buvusiu valdanciuju siekiui apjungineti aukstasias mokymo istaigas.Kai,tuo tarpu, pagrindine mase tu istaigu vadovu, buvo pries.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių