Klaipėdos rajoną pasiekė ES parama

Klaipėdos rajoną pasiekė ES parama

Iš įvairių Europos Sąjungos fondų Klaipėdos rajone gauta beveik 8 mln. litų parama. Dar dalį pinigų skyrė Vyriausybė. Vandentiekio ir kanalizacijos tinklams tvarkyti Gargžduose ir Priekulėje dar bus gauta 8 mln. litų.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Vietinio ūkio ir plėtros skyriaus specialistas Valdas Pučkorius teigė, kad pagal projektą “Sveikatos priežiūros įstaigų restruktūrizavimas ir modernizavimas” pateiktos penkios sveikatos įstaigų paraiškos: Gargždų šeimos klinikos, Priekulės pirminės sveikatos priežiūros centro, Agluonėnų ir Veiviržėnų ambulatorijų bei Paupio pirminės sveikatos priežiūros centro Plikių ambulatorijos su slaugos skyriumi. Keturių pirmųjų sveikatos įstaigų paraiškoms pritarta, o Plikių ambulatorijos slaugos skyriaus modernizavimas yra neperspektyvus, todėl finansavimo atsisakyta. Iš viso bus skirta 3 mln. 152 tūkst. litų. Iš jų Gargždams - 1 mln. 150 tūkst. litų, Priekulei - beveik 468 tūkst. litų.

Gargždų ir Priekulės projektams pinigų skirta tiek, kiek prašyta. Už juos numatoma renovuoti pastatus - apšiltinti sienas, sutvarkyti stogų dangas, atnaujinti medicinos įrangą.

Klaipėdos rajone sėkmingai panaudojami iš SAPARD gauti pinigai. Jau įsisavinta 1 mln. 162 tūkst. litų – baigti statyti Kretingalės gyvenvietės buitinių nuotekų biologinio valymo įrenginiai, vyksta darbai Dauparų ir Gobergiškės gyvenviečių buitinių nuotekų valymo įrenginių statybos montavimo aikštelėje. Dauparuose ir Gobergiškėje iš viso bus panaudota 863 tūkst. litų.

Pritarta projektui “Rekreacinės infrastruktūros vystymas Minijos žemupyje ir Kuršių marių akvatorijoje”. Jį vykdo Klaipėdos rajono savivaldybė su partneriais iš Suomijos Kario miesto ir Šilutės rajono savivaldybėmis. Šio projekto vertė 582 tūkst. litų. Pinigai jau gauti.

Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas teigė, jog jau gauta 300 tūkst. litų iš plastiko žaliavos fabriką šalia Rimkų statančios „Nemuno bangos grupės“. Pinigai bus naudojami Priekulės muzikos mokyklai, bibliotekai ir dailės studijai atnaujinti.

Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondas skyrė 329903 litus Klaipėdos rajono miestelių gatvių šviestuvams pakeisti.

600 tūkst. litų parama Gargždų “Minijos” vidurinės mokyklos pradinių klasių priestato remontui gauta iš Vyriausybės.

Klaipėdos rajono meras V.Dačkauskas teigė, kad įvairioms Europos Sąjungos fondų skirstymo komisijoms rajono savivaldybė yra pateikusi ir daugiau projektų. Šiemet po 4 mln. litų turėtų būti skirta ir Gargždų bei Priekulės miestų vandentiekio ir kanalizacijos tinklams tvarkyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių