Dienos rūpestis
Kavinėse - išimtys tik kūdikiams
Mėgautis atsineštu maistu kavinėse gali tik kūdikiai.
Kavinių lankytojai, užkandžiaujantys savo atsineštą maistą ir gėrimus, nėra pageidaujami nei kavinėse, nei valgyklose.
Kavinėse ir baruose vis dar pasitaiko žmonių, bandančių „iš po stalo“ išsitraukti gėrimo buteliuką, ar bandelių maišelį.
Visos uostamiesčio kavinės laikosi taisyklių ir užkandžiauti atsineštą maistą draudžia. O į tuos, kurie į taures pilsto gėrimus iš savo butelio, maitinimo įstaigų darbuotojai žiūri ypač griežtai.
Užeigos „Troba“ vyriausiasis vadybininkas Tadas Kundrotas tvirtino, kad jų įstaigos taisyklės neleidžia klientams atsinešti bet kokio maisto. Net smulkių riešutų ar sausainių, užsisakius arbatos.
Susidūrę su tokiais klientais, darbuotojai tiesiog paprašo pasidėti maistą atgal į krepšius.
Tokios pat nuomonės laikėsi ir kavinės „Katpėdėlė“ gamybos vadovė Genovaitė Antanaitienė, tikinusi, kad paprastai klientai būna kultūringi ir konfliktų nekyla.
Išimtis kavinės darbuotojai taiko tik mamoms, maitinančioms mažus kūdikius.
„Darbuotojai niekada neatsisako pasitarnauti maitinančiai mamai, parūpina reikalingų indų“, - pasakojo „Trobos“ vyriausiasis vadybininkas.
„Katpėdėlėje“, mamoms paprašius, kūdikių maistas yra pašildomas.
Valgyklose taip pat prašoma, kad klientai valgytų tik čia pagamintą maistą. „Domarko“ valgyklos barmenė Jolanta sakė, kad klientai su savo maistu nėra pageidaujami.
Valgyklos „Driopė“ direktorė Vida Leonavičienė tokia kategoriška nebuvo. Ji niekada neišvarytų kliento, nusipirkusio arbatos ir atsinešusio savo bandelę. Tačiau tokių žmonių, pasak V.Leonavičienės, nepasitaiko.
„Restorane ar kavinėje iš maišelių traukti ir valgyti maistą būtų neestetiška, o valgykloje renkasi darbininkai ir tai nėra labai svarbu“, - aiškino valgyklos direktorė.
Klaipėdos miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėja Jūratė Mačiulienė aiškino, kad bendrų taisyklių, draudžiančių valgyti atsineštą maistą kavinėse, nėra. Kiekviena įstaiga pati nustato savo taisykles.
„Jeigu kavinėje žmonės valgo ne tik kavinėje ruoštą, bet ir savo atsineštą maistą, apsinuodijimo atveju sunku nustatyti, kas dėl to kaltas“, - paaiškino J.Mačiulienė.
Naujausi komentarai