Kariuomenės vadas: 10 mln. eurų sumažintas gynybos biudžetas paveiks kovinį rengimą

Pakoreguotame šalies biudžeto projekte 10 mln. eurų mažėjantis finansavimas gynybai privers peržiūrėti kitų metų kovinio rengimo planus, sako kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys.

„Tai nėra maži pinigai, mes planavome kitų metų biudžeto išlaidas, tikrai įvertinome, kad tie 10 mln. bus. Bet tai yra politikų sprendimas – aišku, tai įtakos šiek tiek kai kurią mūsų veiklą, tai įtakos gal ir kovinį rengimą, kažkiek reikės peržiūrėti tuos planus“, – LRT radijui pirmadienį sakė kariuomenės vadas.

Jis sako, kad taupant lėšas, nebus atsisakoma planuotų ginkluotės ar karinės technikos įsigijimų, kitų suplanuotų pirkimų, statybos ir remonto darbų.

„Bet naujų tikslų, užduočių nesikelsime“, – sakė jis.

Pasikeitus ekonomikos augimo prognozėms, gruodžio pradžioje Seimui pateiktame atnaujintame biudžeto projekte gynybai numatyta skirti kiek daugiau nei 1 mlrd. 17 mln. eurų. Ankstesniame projekte krašto apsaugai buvo numatyta daugiau nei 1 mlrd. 27 mln. eurų.

Asignavimų procentas nuo bendrojo vidaus produkto (BVP) išlieka tas pats – 2,02 procento. Šiemet gynybos biudžetas siekia maždaug 967 mln. eurų arba 2,03 proc. BVP.

Parlamentinės politinės partijos, išskyrus socialdemokratus, yra sutarusios iki 2030 metų gynybai skirti ne mažiau kaip 2,5 proc. BVP.



NAUJAUSI KOMENTARAI

10 milj. sumazintas ,,,gynybinis biudzetas,,,,

10  milj. sumazintas  ,,,gynybinis  biudzetas,,,, portretas
manau truputely sumazins nepasotinama darmajiedu tautos islaikytiniu --apetita , gal nors karta issisiks...

ALGIS

ALGIS portretas
OI , OI , OI VARGŠEIAI , UŽUOJAUTA , BAŽNYČIOJ UŽDEGSIU ŽVAKEKĘ .

A

A portretas
Mazint algas storasikniam generolam kurie tik ora gadina ir velnias zino kam ju tiek reikia tokiaj nedideliai armijai.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių