Kariuomenė už maždaug 22 mln. eurų bus aprūpinta artimos kovos lazeriniais taikikliais

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenė už maždaug 22 mln. eurų bus aprūpinta artimos kovos lazeriniais taikikliais, penktadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Dėl lazerinių taikiklių BROLIS LP5X įsigijimo Gynybos resursų agentūra susitarė su NATO paramos ir pirkimų agentūra. Pirkimo vertė siekia daugiau nei 18 mln. eurų be PVM.

Kaip penktadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija, pirmieji artimos kovos lazeriniiai taikikliai bus pristatyti šiemet, o visas sutartyje numatytas kiekis Lietuvos kariuomenės sandėlius pasieks iki 2026-ųjų.

NATO paramos ir pirkimų agentūros sutartyje su įmonė „Brolis semiconductors“ taip pat numatyti mokymai, atsarginių dalių tiekimas bei remontas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eina sau...

Eina sau... portretas
Į ką taikys? Ir ką nusitaikę darys? Tiesiog bus mėsa ir tie ir kiti vyrai... ot geras pirkinys ( išeis apie 9500 vnt.) žudymams...

Egis

Egis portretas
Kur tik įmanydami plauna pinigus ir perka viska brangiausiai per tarpininkus ,niekas nesikeičia nuo auksinių samčių pirkimo kariuomenei ,kada baigs Vokti ,geriau pasirūpintų sąžiningu oro gynybos pirkimu.

To Raštikis

To Raštikis portretas
Ka tu čia pezi, koikios dar tau sleptuves, kas čia per mintys sleptis, va gausi lazeriniu taikikliu ir galesi i akis priesui sviest, kad apakakint, bet tik iscartimo nuotolio. O oro gynyba... gi mus NaTo saugo :D
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių