Karaliaus Mindaugo husarų batalione į atsargą išleisti kariai

  • Teksto dydis:

Baigtas Karaliaus Mindaugo husarų bataliono 9 mėnesius trunkantis nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos etapas.

Penktadienį Karaliaus Mindaugo husarų batalione įvyko iškilminga ceremonija, kurioje į atsargą išleista 330 čia nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą atlikusių karių.

Geriausius karius aukštesniais kariniais laipsniais bei padėkomis už parodytą išskirtinę iniciatyvą, sumanumą ir motyvaciją, pavyzdingą elgesį, puikų ir nepriekaištingą įgytų žinių taikymą, vykdant pavestas užduotis, paskatino bei apdovanojo Karaliaus Mindaugo husarų bataliono vadas plk. ltn. Vilius Zagurskis. Kartu su nuolatinės privalomosios karo tarnybos kariais nebuvo pamiršti ir profesines karo tarnybos kariai, kuriems buvo suteikti ne tik aukštesni kariniai laipsniai, bet ir padėkos bei apdovanojimai už pavyzdingą tarnybą.

Karių išleidimo ceremonijoje, kaip ir kiekvienais metais, buvo paskelbtas geriausias laidos karys, kuriuo šiais metais pripažintas eil. Šarūnas Leika.

Pasibaigus ceremonijai, kariai grįžo į kareivines, kur liko atlikti paskutinę tarnybos užduotį – grąžino kario uniformą.

Ši nuolatinės privalomosios karo tarnybos karių laida buvo kiek neįprasta tiek profesinės karo tarnybos kariams, tiek jauniesiems husarams. Neseniai pasibaigęs karantinas, trukęs apie 3 mėnesius, paįvairino standartinį karinio rengimo ciklą, bet prisitaikydami prie pasikeitusių tarnybos sąlygų, kariai sugebėjo pasiekti aukštą pasiruošimo lygį, skelbiama Karaliaus Mindaugo husarų bataliono pranešime. Dalis nuolatinės privalomosios karo tarnybos karių tęs tarnybą įgiję profesines karo tarnybos kario statusą, o visi tarnybą baigę kariai, išleidus juos į atsargą, bus įrašyti į parengtąjį kariuomenės rezervą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kam parduos nunešiotas uniformas? Somalio aborigenams ?

Anonimas

Anonimas portretas
o kazkoks priestvaninis pavadinimas husar, tie husar seniau ant arkliu jodinejo,negi siuolaikiniai ir ant arkliu jodineje su kardais
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių