Iki sekmadienio audrų – karšti ir sausi orai

  • Teksto dydis:

Penktadienį ir šeštadienį bus sausa ir labai karšta, o sekmadienį sulauksime pokyčių – lietaus su perkūnija ir škvaliniu vėju.

Kaip LRT RADIJUI sakė sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė, penktadienį vyraus saulėti, sausi ir karšti orai. Iš pietų pučiantis nestiprus vėjelis ir toliau į Lietuvą gins karštą atogrąžų orą, tad temperatūra pakils iki 26–30 laipsnių.

„Šeštadienis numatomas dar karštesnis ir tvankesnis. Nuo vidurdienio pietvakariniuose ir vakariniuose rajonuose turėtų jau kauptis daugiau debesų, bet iki to laiko dangus turėtų išlikti giedras arba mažai debesuotas. Lietus neturėtų užsukti netgi iki šeštadienio vakaro. Oras visoje šalyje kais iki 30–33 laipsnių ir tik prie didesnių vandens telkinių galima tikėtis šiek tiek žemesnės temperatūros – 27–29 laipsnių“, – sakė sinoptikė.

Sekmadienio naktį jau kai kuriose Vakarų Lietuvos vietovėse turėtų apsilankyti trumpos liūtys su perkūnija. Galima tikėtis ir staigesnių vėjo sustiprėjimų.

Sekmadienio diena, pasak M. Kirkliauskaitės, bus audringa. Jau vidurdienį daugelyje rajonų oras bus įkaitęs iki 30 laipsnių ir daugiau. Maksimali temperatūra bus fiksuojama maždaug tarp 15 ir 17 val. ir sieks 30–34 laipsnius.

„Ir, esant tokiam įkaitusiam orui, popietę vakarinius rajonus pasiekęs debesų frontas keliaus per šalį ir iki vakaro apims didesnę Lietuvos dalį. Tikėtina, kad lietus bus labai intensyvus, su perkūnijomis, vietomis gali kristi ir kruša. Bus puikios sąlygos formuotis škvaliniam vėjui – vietomis gūsiai sieks 15–20 m/s, kai kur – ir iki 25 m/s“, – prognozuoja sinoptikė.


Šiame straipsnyje: audrosoraikarštisvasara

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių