Į generalines prokurores G. Nausėda siūlo Panevėžio prokuratūros vadovę

Prezidentas Gitanas Nausėda į generalinio prokuroro pareigas siūlo Panevėžio apygardos prokuratūros vadovę Nidą Grunskienę, pirmadienį pranešė Prezidentūra.

N. Grunskienė Panevėžio apygardos prokuratūrai vadovauja nuo 2013 metų, ji turi 28 metų darbo prokurore patirtį, iš jų daugiau nei 10 metų – Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriuje.

Pasak Prezidentūros, prokurorė dalyvavo tiriant ne vieną rezonansinę bylą, palaikė valstybės kaltinimus teisiant organizuotas nusikalstamas grupuotes, vėliau specializavosi prekybos žmonėmis bylose.

Šiuo metu generalinei prokuratūrai vadovauja Evaldas Pašilis. Jo kadencija baigiasi gruodžio 29 dieną.

Prezidentūra taip pat pabrėžia, kad N. Grunskienė yra gavusi apdovanojimų „už sėkmingą labai sudėtingų bylų tyrimą“ bei kitus įvertinimus ir padėkas „už profesionaliai ir atsakingai atliktą darbą“, 2013-aisiais išrinkta „Metų prokurore“.

„Man padarė didelį įspūdį, kaip prokurorė N. Grunskienė išmano prokuratūros sistemą ir kaip ji yra pasiryžusi pasiekti joje gerų pokyčių. Tikiuosi, kad, Seimui pritarus jos kandidatūrai, N. Grunskienė sėkmingai įgyvendins savo viziją“, – pranešime spaudai teigia G. Nausėda.

Man padarė didelį įspūdį, kaip prokurorė N. Grunskienė išmano prokuratūros sistemą ir kaip ji yra pasiryžusi pasiekti joje gerų pokyčių.

Pasak Prezidentūros, šalies vadovas naujajam generaliniam prokurorui kelia aukštos profesinės kompetencijos, atsparumo politiniam poveikiui, ir „aukštų skaidrumo standartų priimant sprendimus vidaus administravimo srityje lūkesčius“.

Taip pat keliamas reikalavimas generaliniam prokurorui būti aktyviu teisėkūros procese, lyderiauti vadovaujant procesui su ikiteisminio tyrimo institucijomis, jis, G. Nausėdos nuomone, „turi būti drąsus priimant ne visada populiarius sprendimus ir gebantis tinkamai juos paaiškinti visuomenei“.

Prezidentas taip pat tikisi, kad būsima prokuratūros vadovybė imsis priemonių stiprinant prokuroro profesijos prestižą, sistemiškai vertins vidaus kontrolės ir rizikos vertinimo mechanizmus, ypač rezonansinių tyrimų atvejais, ir apie tokius tyrimus efektyviau komunikuos.

G. Nausėda dar rugsėjį interviu BNS užsiminė, kad greičiausiai ieškos naujo kandidato į generalinio prokuroro pareigas.

Nuo 2015-ųjų Generalinei prokuratūrai vadovavęs. E. Pašilis kandidatavo į Europos Sąjungos Bendrojo teismo teisėjus, jį iš šešių kandidatų atrinko kadenciją baigusio teisingumo ministro Elvino Jankevičiaus komisija, tačiau prezidentas priešė mėnesį atmetė E. Pašilio kandidatūrą. G. Nausėda tuomet pabrėžė, kad E. Pašilio kandidatūra netenkina keliamų reikalavimų pareigybei, jam abejonių sukėlė ir atrankos proceso skaidrumas.

Pagal Konstituciją, generalinį prokurorą skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

28 meetus dirbo prokuraturoj ,tiriant rezonansines bylas,

28  meetus  dirbo prokuraturoj ,tiriant rezonansines bylas,  portretas
palaike valstybes kaltinimus teisiant org,grupess specializavosi prekybos zmonemis bylose........!!!!! ko pasekoje org,gaujos panevezyje ir visoj lietuvoj siautejo [ ir siauteja ] po 20-25 metus juos visi lietuvos gyventojai pazysta is veidu , ir zino ju padarytus nusikaltimus--ko ,,nezinojo,, ir nesugebejo isaiskint prokurorai su policajais...[ eme duokle ir slepe ju vygdomu nusikaltimu galus]po specializacijos prekybos zmonemis bylose , tukstanciai vaikuciu iskeliavo y uzsieny pas iskrypelius su ,,, bernevernet,, pagalba ...[ o lietuvoj nebuvo uzfiksuota nei viena istirta ir laimeta rezonansine byla ,o vaikai sugrazinti pas tevus]........ Kam ...reikalingi stai toki ,,,prokurorai,,,,???? viena Grybauskaites kiseniny prokurora, keicia y Nausediny kiseniny ,,,prokurora,,,-GAVNO NA GAVNO MENIAT , ZRIA VREMIA TERIAT,,,kaip sako rusai/

Teisė

Teisė portretas
Tenka pripažinti, kad kandidatė žymiai aukštesnės kvalifikacijos nei D.Grybauskaitės kandidatai. To iš G.Nausėdos turbūt nieks nesitikėjo
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių