G.Kirkilas opozicijos lyderio postą perleidžia A.Butkevičiui

Seimo opozicinės socialdemokratų partijos frakcijos narys, buvęs socialdemokratų lyderis ir premjeras Gediminas Kirkilas oficialiai pranešė atsistatydinantis iš Seimo opozicijos lyderio pareigų.

„Nors ir nebebūsiu Seimo opozicijos lyderis, galiu užtikrinti, kad ir toliau aktyviai kritikuosiu konservatorių ir visos valdančiosios koalicijos priimtus neteisingus sprendimus", - žada frakcijos pranešime cituojamas G.Kirkilas.

Nuo antradienio opozicijos lyderio postą iš G.Kirkilo perims partijos lyderis Algirdas Butkevičius.

A.Butkevičius pirmadienį spaudos konferencijoje sakė, kad ekspremjeras G.Kirkilas nuo šiol bus „aktyvus Seimo arba Europarlamento narys". Socialdemokratų sąraše į Europos Parlamentą jis įrašytas 5-uoju numeriu, socialdemokratai, išankstiniais duomenimis, EP pasiskirstys 3 vietas.

G.Kirkilas, kaip didžiausios opozicinės partijos vadovas, opozicijos lyderio pareigas ėjo nuo šio Seimo kadencijos pradžios.

Tačiau kovą Socialdemokratų partijos pirmininku išrinktas A.Butkevičius. Kadangi jis tapo ir partijos kandidatu į prezidentus, buvo nutarta, jog G.Kirkilas liks opozicijos lyderiu, kol baigsis valstybės vadovo rinkimai.

Pagal Seimo Statutą, jeigu opozicinė frakcija arba jų koalicija turi daugiau kaip pusę Seimo mažumai priklausančių Seimo narių, tokios frakcijos seniūnas arba koalicijos vadovas vadinamas Seimo opozicijos lyderiu. Opozicijos lyderis naudojasi Statute numatytomis papildomomis opozicijos lyderio teisėmis: gauna didesnį atlyginimą, jam skiriamas tarnybinis automobilis su vairuotoju, turi daugiau padėjėjų, didesnį kabinetą, tampa Seimo valdybos nariu.

Socialdemokratų partijos frakcija parlamente turi 26 narius, Darbo partijos frakcija - 10. Opozicine yra pasiskelbusi ir Tvarkos ir teisingumo frakcija. Iš viso Seime opoziciją sudaro 57 Seimo nariai iš 141.


Šiame straipsnyje: Kirkilasopozicijos lyderis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių