Erotines nuotraukas viešinusi A. Verygos padėjėja su ministru nebedirbs

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos atstovė spaudai Lina Bušinskaitė penktadienį paskelbė, kad socialiniuose tinkluose erotines nuotraukas viešinusi ministro referentė ministerijoje nebedirbs.

„Paaiškėjus informacijai, kad ministro referentė viešai skelbia erotinio pobūdžio nuotraukas socialiniuose tinkluose, kas mums visiems buvo staigmena, nedelsiant inicijavome pokyčius SAM, – feisbuko paskyroje penktadienį rašė L. Bušinskaitė. – Pirmiausia įvyko vidinė referenčių rokiruotė – nuo pirmadienio ministro referente dirbs iki šiol viceministrų referente dirbusi kolegė, o jos pareigas atliks iki šiol ministrui talkinusi kolegė.“

Žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad ministro padėjėja Aistė Beinoravičiūtė instagrame skelbė erotinio pobūdžio nuotraukas.

Anot sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovės, toks sprendimas priimtas su administracijos vadove – kanclere ir tiesiogine darbuotojos vadove, kurios ir priėmė į darbą referentę bei vykdė atranką.

„Teisės aktuose nėra detalizuota, ką gali ir ko negali socialiniuose tinkluose skelbti valstybės tarnautojas iš savo asmeninio gyvenimo, tačiau egzistuoja nerašytos taisyklės, kurių svarbu laikytis. Tad joms buvo išsakytos pastabos, kad darbuotojams nebuvo primintos šios taisyklės, kurios visiems žinomos bei suprantamos, ir deramai nepaaiškinta, kokia apranga yra tinkama darbe, koks elgesys yra deramas valstybės tarnautojui ir koks nederamas, ko nereikėtų daryti po darbo“, – rašė L. Bušinskaitė.

Ji pabrėžė, kad prevenciškai visiems darbuotojams bus priminta, siekiant išvengti nesusipratimų ateityje, kaip tinkamai rengtis į darbą, koks turėtų būti valstybės tarnautojo elgesys, ko reikėtų vengti.

L. Bušinskaitės „Facebook“ nuotr.

„Žinoma, suprantame, kad laikas po darbo yra asmeninis laikas ir galime veikti kas ką norime, tačiau visuomet turime galvoti toliaregiškai, siekiant nepakenkti institucijos, kurioje dirbame, įvaizdžiui! Labai tikimės, kad mūsų istorija bus pamoka kitiems ir pavyks išvengti panašių nemalonių istorijų. Be to, galbūt pats laikas inicijuoti bendras rašytines taisykles valstybės tarnautojams, kad būtų išvengta tokių dviprasmiškų situacijų“, – teigė L. Bušinskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ingrida

Ingrida portretas
Palaikau Verygos sprendimą dėl padėjėjos. Valstybės tarnautojas turi būti nepriekaištingos reputacijos. Tuo labiau, kad jos paskyra buvo vieša, o ineternetu naudojasi nepilnamečiai. Namuose galima daryti, ką nori. Be to savo paskyrą galima padaryti privačią ir bėdų nekils.

Robert Elis

Robert Elis portretas
Kas per nesąmonė ! Ką mes veikiame ne darbo metu tai yra tik mūsų asmeninis reikalas. Tai su darbu niekaip nesusiję, kam pūsti tokį burbulą? Ką mergina padarė blogo, ką įžeidė, apvogė, paviešino valstybės paslaptį? NIEKO!!! Dirba gerai o laisvalaikį leidžia kaip nori. Plius parašiusi, kad viešinti jos nuotraukas be jos sutikimo yra draudžiama. Tai kaip galima taip žurnalistams lįsti į asmenines peripetijas?! Kur asmens duomenų saugumas? Gyvename laisvoje šalyje, jei kitiems nekenkiame, tai tik mūsų kaip gyventojų asmeninis reikalas. Apgailėtiną nuo tokių reportažų :(

Anonimas

Anonimas portretas
Imk kitą su dideliais papais..... reikia kontrasto.
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių