Ekspertai siūlo atverti dideles parduotuves su atskirais įėjimais

Vyriausybės ekspertų taryba siūlo leisti dirbti didesnėms nei 300 kvadratinių metrų parduotuvėms, turinčioms atskirus įėjimus, bet nustatyti joms reikalavimus riboti srautus, reikalauti medicininių kaukių ar respiratorių, reguliariai testuoti darbuotojus.

„Praeitą savaitę prasidėjo diskusija ir vakar ekspertų taryba priėmė sprendimą teikti pasiūlymus Vyriausybei dėl reikalavimų prekybos įmonėms, kurios teikia nebūtinąsias prekes ir didesnių nei 300 kv. metrų veiklos atnaujinimui“, – spaudos konferencijoje antradienį sakė Nepriklausomų ekspertų patariamosios tarybos pasiūlymams dėl COVID-19 ligos valdymo narys, VšĮ Molėtų ligoninės direktorius Vaidotas Grigas.

„Patekimas į prekybos įstaigą, į prekybos plotą, turėtų būti per atskirą išėjimą lauke“, – sakė jis.

Pasak jo, siūloma, kad būtų kontroliuojamas pirkėjų skaičius, nustatytas vienam pirkėjui skirtas plotas, įleisti tik klientai su med. kaukėmis ar respiratoriais, jas turėtų dėvėti ir darbuotojai. Darbuotojai taip pat turėtų būti reguliariai tikrinami dėl COVID-19.

Taip pat siūloma, kad į parduotuves vienu metu galėtų atvykti ne daugiau kaip du žmonės.

Patekimas į prekybos įstaigą, į prekybos plotą, turėtų būti per atskirą išėjimą lauke.

Ekspertų tarybos nario teigimu, šie siūlymai galėtų būti svarstomi jau artimiausiame Vyriausybės posėdyje. Dėl to, nuo kada atlaisvinimai galėtų įsigalioti, ekspertai nesprendė.

Kiek ploto turėtų būti skiriama vienam žmogui, pasak jo, dar yra „diskusinis klausimas“. Vyriausybei yra pateikta formulė, pagal kurią tai būtų apskaičiuojama.

Sprendimai dėl prekybos centrų – artimiausiu metu

Dėl to, kada ir kaip galėtų atsidaryti įėjimus iš prekybos centrų vidaus turinčios parduotuvės, pasak V. Grigo, ekspertai dar tarsis.

„Yra didieji prekybos centrai, kur atskiros parduotuvės yra iš vidaus įeinamos, tai šis klausimas dar yra sprendžiamas, iš tikrųjų bus diskutuojama su prekybos centrų valdytojais šiuo klausimu“, – kalbėjo jis.

Apie jį toliau diskutuoti planuojama šią savaitę, siekiant sutarimo su valdytojais.

„Aš manau, artimiausiu metu mes teiksime pasiūlymus šiuo klausimu“, – teigė V. Grigas.

Jis sakė, kad siūloma neleisti į parduotuves atvykti su skarelėmis ir skydeliais, reikalaujant tokiose prekybos vietose dėvėti medicinines kaukes ar respiratorius.

Anksčiau ekspertai yra siūlę įvesti šias priemones privalomas visur, tačiau Vyriausybė tokios nuostatos tąkart nesvarstė.

Antrojo karantino ribojimai šalyje įvesti nuo lapkričio, vėliau jie griežtinti, o gruodžio viduryje įvesta judėjimo kontrolė tarp savivaldybių.

Vasario pabaigoje Vyriausybė pratęsė karantiną iki kovo pabaigos, o judėjimo tarp savivaldybių kontrolę – iki kovo vidurio, išskyrus žiedines savivaldybės.

Kiek anksčiau vasarį su tam tikrais apribojimais leista dirbti kirpykloms, grožio salonams ir ne maisto prekių parduotuvėms.

Pasak V. Grigo, nauji atlaisvinimai teikiami įvertinus tai, jog atlaisvinus mažesnių prekybos vietų veiklą situacija nepablogėjo.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Plans koks tas valstybes planas,uzdaryt ,atlaisvint ir vel uzdaryt? planas butu ,jei sakytu jus gyvenkit kaip gyvene kas bijot saugokites, o vietu ,lovu ligoninese yra ir visko uzteks ir viskuo pasirupinsim Bet juk pas mus visada viska lengviau uzdaryt ,uzdraust neleist nei pasukt galvas ka daryt ir kaip daryt

pastabus

pastabus portretas
siūlau didelėse parduotuvėse įrengti lankytojų tankumo signalizaciją - tai yra tose parduotuvės vietose, kur susirenka daug žmonių, iš karto toje vietoje pradėtų kaukti signalizacija ir užsidegtų raudona lemputė. Pavyzdžiui man ne kartą teko matyti, kad kokioje nors maisto parduotuvėje kokiame pieno skyriuje susiburia kokie septyni žmonės, nors didelėje parduotuvėje yra ne daugiau 30 žmonių. Aš tuomet visuomet pasitraukiu į šoną, kol išsiskirstys būrys lankytojų ir galėsiu laisviau prieiti prie norimos prekės.

Efar

Efar portretas
Valdytojai gauna nuoma ,patarnavimo mokesti ir juokiasi is nuomotoju.......kad neleidzia dirbti .....kosmaras ......
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių