A. Dulkys: galimybių pasas būtų taikomas ir vaikams nuo 12 metų

Vyriausybė trečiadienį ketina svarstyti galimybių paso pokyčius, teigia sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys. Ministro teigimu, siūloma, kad galimybių pasas būtų taikomas ir vaikams nuo 12 metų, taip pat norima nustatyti ir jo galiojimo laiką.

„Šiuo metu toks projektas yra rengiamas. Jį planuojame svarstyti rytoj Vyriausybės pasitarime ir posėdyje. Buvo apsitarta dėl jo neformaliame pasitarime praėjusią dieną“, – LRT radijui antradienį sakė A. Dulkys.

Ministras teigia, kad galimybių pasą bus siūloma taikyti vaikams nuo 12 metų, nustatyti jo galiojimo laiką, išimti iš jo greituosius antigeno testus.

„Jeigu dabar galimybių pasas reikalingas nuo 16 metų, tai yra pasiūlymas, kad jis būtų nuo 12 metų taip, kaip ir skiepytis galima. Galimybių paso turinyje viso testavimo išimti nesiūlome, bet mažiau patikimus greituosius antigeno (testus – ELTA) pasiūlysime išimti“, – informavo ministras.

„Dar galiojimo laiką galimybių paso planuojame numatyti. Nes kadangi jau yra trečioji pastiprinančioji dozė, tai natūralu, kad Galimybių paso galiojimas ateityje irgi turėtų būti susietas su trečiu skiepu. Tai, kaip ir kitose šalyse, galimybių pasas yra tokia priemonė, kur tu plėsdamas arba siaurindamas jo turinį darai įtaką jo naudojimui ir pandemijos valdymui“, – taip pat akcentavo A. Dulkys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nu jus jau pamišot.Dar tokio debilizmo nesu girdėjus.Vaikus verst skiepytis nuo 12 metu. Jūs DEBILAI. Vaikam vapse neduoda laisvės vis baugina kad savo suknista pasą padarysit nuo 12 metu. DEBILAI.

Anonimas

Anonimas portretas
Ta vakcina nepadeda. Jau ką išsigandot? Jūsų vakcina yra SUADAS. Dabar jau norit daryt ir trečią dozę? NES JI YRA KARVĖS MĖŠLAS. Jus pirmiau issitinkinkit, kad ji padeda o tada skiepikit.Debilu valdžia

Anonimas

Anonimas portretas
Ta durna vakcina net nepadeda tai galit net ne bandyt vaikų verst skiepitis.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių