Įvardijo priežastį, dėl kurios užgeso K. Vitkaus gyvybė: profesorius tai vadino karališka mirtimi

  • Teksto dydis:

Pirmadienį netikėtai mirė profesorius Kęstutis Vitkus.  Trečiadienį garsaus rekonstrukcinės ir plastinės mikrochirurgijos gydytojo, plastinės chirurgijos pradininko Lietuvoje dukra Vita Degutienė feisbuke įvardijo mirties priežastį.

„Paskutinė Tėčio svajonė taip pat išsipildė...Su šypsena, šimtais suplanuotų gerų darbų ir be kančios iškeliauti pas savo mylimiausius..., – socialiniame tinkle skelbia dukra. – Plaučių embolija. Kaip Jis vadino, karališka mirtis... Jis kasdien mus mokino džiaugtis mažomis kasdienos akimirkomis ir branginti akimirką, kuri vadinasi „dabar“. Gal tai ir yra mūsų šeimos laimė bei stiprybė. Neverkime, neliūdėkime, o prisiminkime tik gražiausias ir linksmiausias su Juo patirtas akimirkas. Bendraukime ir džiaukimės artimaisiais šiame gyvenime. Maldoje.“

V. Degutienė pranešė, kad atsisveikinimas su profesoriumi planuojamas kitą savaitę, balandžio 30 dieną, penktadienį. „Daugiau žinių pranešime, kai suplanuosime atsisveikinimą, kurio organizavimą reikia atlikti atsakingai atsižvelgiant į sunkią COVID-19 pandemijos situaciją“, – rašė moteris. 

Kaip jau buvo skelbta, profesorius  mirė eidamas 69-uosius metus.

„Mūsų širdys verkia iš sielvarto praradus tave, mylimas Tėveli, broli, seneli, dėde. Tu išėjai, bet mūsų mintyse ir širdyse gyvensi amžinai. Ilsėkis ramybėje“, – buvo rašoma šeimos pranešime.

Profesorius mirė netikėtai, sustojus širdžiai. Iki pat paskutinių dienų jis buvo aktyvus – dirbo, dėstė universitete.

Kalbėdama apie tėtį, anapilin iškeliavusio mikrochirurgo dukra V. Degutienė negaili jautrių žodžių. Moteris atvira – ją su tėčiu siejo ypatingas ryšys.

K. Vitkus pastaruoju metu laiką leido Birštone – čia jis stiprino sveikatą po operacijos. „Prieš mėnesį operavo, jam buvo stuburo išvarža. Labai sėkmingai pavyko operacija. Jis tikrai atsistojo ant kojų. Buvo dabar kaip tik sanatorijoje, rytoj iš ryto mes jį turėjome parsivežti namo. Ir štai šiandien jis netikėtai sukniubo“, – pirmadienį kalbėjo žinomo mikrochirurgo dukra.

„Visa reabilitacija praėjo, ir tikrai taip viskas sekėsi gerai... Ir milijonai planų: grįžti ir į darbus, ir į sodybą. Kažkaip labai netikėtai mums šita nelaimė įvyko“, – apie skaudžią netektį kalbėjo V. Degutienė.

Paklausta, koks tėčio atminimas išliks dukros širdyje, moteris tvirtino, kad su tėčiu ją siejo nepaprastas ryšys. „Aš buvau tėčio dukra... Buvo mano pats stipriausias ryšys su tėčiu. Nepaprastai nuostabus žmogus, pozityvus, kuris nepaprastai mylėjo gyvenimą. Jis kiekvieną dieną man atsiųsdavo tai nufilmuotą paukščiuką, tai gėlytę. Jis buvo labai pastabus gyvenimo grožiui. Nepaprastai pozityvus žmogus, kuris padėjo daugeliui žmonių.“, – portalo kauno.diena.lt žurnalistams pasakojo K. Vitkaus dukra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Regė

Regė portretas
Girdėjau, kad visai neseniai pasiskiepijo nuo kovid... Užuojauta šeimai.

Lyda Gudonienė

Lyda Gudonienė portretas
Labai gaila, kad taip anksti paliko šį nuodėmingą pasaulį. Nuoširdžiausia užuojauta šeimai ir artimiesiems.

Loreta

Loreta portretas
Manau, pasitarnavo skiepai. Dėja. Neatlaikė. Užuojauta.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių