Draudimas rūkyti balkonuose: dėl rūkalių vaikymo pasisakė ir policija

Seimui priėmus draudimą nuo kitų metų rūkyti balkonuose, policija neteiks prioriteto šiems pažeidimams, sako generalinis policijos komisaras Renatas Požėla.

Įstatymui įsigaliojus, jis ragina gyventojus patiems aktyviai fiksuoti pažeidimus ir teikti policijai įrodymus, kad pareigūnams nereikėtų vykti į įvykio vietą.

„Dėl šitos funkcijos nekursime specializuotų policijos pajėgumų, reaguosime bendra tvarka. Tikrai nepažadu, kad mes prioriteto tvarka reaguosime į tokius pranešimus, bet apeliuojame ir į gyventojus, kurie skambins, informuos, kurie kvies policiją. Kuriama teisinė aplinka įpareigoja patį gyventoją būti aktyviu, t.y. fiksuoti šitą pažeidimą“, – LRT radijui penktadienį sakė R. Požėla.

Renatas Požėla

„Tiesiog galbūt policijai net nereiks važiuoti į įvykio vietą – gavę įrodymus apie minėtą pažeidimą, mes galėsime labai sėkmingai nuotoliu įforminti pažeidimą ir patraukti asmenį administracinėn atsakomybėn“, – pridūrė jis.

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė ketvirtadienį teigė, kad draudimų laikymusi turėtų pasirūpinti namų bendrijos, patalpų šeimininkai, o pareigūnai įsikiš kraštutiniu atveju.

Tikrai nepažadu, kad mes prioriteto tvarka reaguosime į tokius pranešimus, bet apeliuojame ir į gyventojus, kurie skambins, informuos, kurie kvies policiją.

Ketvirtadienį Seimas priėmė Tabako kontrolės įstatymo pataisas, kuriomis uždrausta rūkyti daugiabučių namų balkonuose, terasose, lodžijose, jei bent vienas namo gyventojas prieštarauja rūkymui. Taip pat uždrausta rūkyti lauko kavinėse, bendrosios dalinės nuosavybės patalpose, dengtose viešojo transporto stotelėse, vaikų žaidimo aikštelėse, išskyrus rūkymui skirtas vietas.

Pagal įstatymą, buto gyventojai bet kuriuo atveju privalės užtikrinti, kad tabako dūmai nepatektų į kaimyno patalpas.

Patalpos savininkas įpareigotas pareigūnui nurodyti asmens, kuris rūkė buto ar patalpos balkone, terasoje, lodžijoje, duomenis (vardą, pavardę ir gyvenamosios vietos adresą). Jeigu jis atsisakytų tai padaryti, savininkui grėstų bauda.

Sprendimą dėl Seimo priimto draudimo dar turi priimti prezidentas Gitanas Nausėda. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Regina

Regina portretas
mano terasa istiklinta,niekam nedumiju...

Vile

Vile portretas
Norint irodyti,jog kaimynas ruko,reiks eiti i lauka ir fiksuoti,kada kuris rukys!?...nu tik debilai gali priimti,tokius debiliskus istatymus...lai geriau pas save subineje pajiesko smegenu...

vovka

vovka portretas
Atsisėdę balkone parūkysim. O tas, kuris skundžiasi, tegu pirma įrodo, kad būtent mano dūmai jam pakenkė. Jei neįrodys - paduosiu į teismą už šmeižtą ir bereikalingą policijos iškvietimą bei mano ramybės sutrikdymą ir asmenybės įžeidimą.
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių