D. Raulušaitis nenurodė, kad ir jo uošvis dirba „Lietuvos ryte“

Generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje nenurodė, kad jo uošvis dirba bendrovėje „Lietuvos rytas“.

Generalinė prokuratūra trečiadienį BNS patvirtino, kad D.Raulušaičio sutuoktinės Aistės Raulušaitienės tėvas dirba UAB „Lietuvos rytas“ Panevėžio skyriaus vadovu.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) svetainėje skelbiamoje D.Raulušaičio viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje, kuri pildyta šių metų rugpjūčio 13 dieną, šis ryšys nėra nurodomas.

Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymas numato, kad valstybės tarnautojas interesų deklaracijoje, be kita ko, privalo nurodyti „artimus asmenis ar kitus jam žinomus asmenis arba duomenis, dėl kurių, deklaruojančiojo nuomone, gali kilti interesų konfliktas“.

„Artimi asmenys – valstybinėje tarnyboje dirbančio asmens sutuoktinis,sugyventinis, partneris, kai partnerystė įregistruota įstatymų nustatyta tvarka (toliau – partneris), taip pat jų tėvai (įtėviai), vaikai (įvaikiai), broliai (įbroliai), seserys (įseserės) , seneliai, vaikaičiai ir jų sutuoktiniai, sugyventiniai ar partneriai“, - rašoma įstatyme.

Anksčiau D.Raulušaitis buvo patekęs į etikos sargų akiratį dėl kito sutuoktinės giminystės ryšio - interesų deklaracijoje nebuvo nurodęs, jog sutuoktinės dėdė yra vienas „Lietuvos ryto“ akcininkų.

Generalinė prokuratūra yra pradėjusi tyrimus dėl nacionalizuoto banko „Snoras“ veiklos. Šis bankas buvo vienas pagrindinių „Lietuvos ryto“ akcininkų. Prokuratūra taip pat atlieka tyrimą dėl informacijos nutekinimo dienraščiui „Lietuvos rytas“ apie teisėsaugos planuojamus veiksmus „Snoro“ atžvilgiu.

VTEK prieš kelias savaites nusprendė, kad nenurodydamas kito savo ryšio su sutuoktinės dėde Algimantu Budriu, kuris yra vienas „Lietuvos ryto“ akcininkų, D. Raulušaitis nesilaikė įstatymų reikalavimų.

Tyrimą komisija buvo pradėjusi pagal Seimo Antikorupcijos komisijos prašymą įvertinti galimą D. Raulušaičio viešųjų ir privačių interesų konfliktą.VTEK pranešime buvo nurodyta, kad D. Raulušaitis, žinodamas, kad jo žmonos dėdė yra vienas iš dienraščio „Lietuvos rytas“ vadovų ir įvertindamas, kad „Lietuvos rytas“ grupės bendrovės didžioji akcininkė yra „Snoras Media“, turėjo vengti bet kokio galimo interesų konflikto ir kreiptis į generalinį prokurorą dėl savo nusišalinimo banko „Snoras“ bylos kuravime.

D. Raulušaitis su šiomis komisijos išvadomis nesutiko ir žadėjo jas skųsti, tačiau Generalinė prokuratūra kol kas BNS nepatvirtino, ar VTEK išvadas D. Raulušaitis jau yra apskundęs.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sakė, kad D. Raulušaitis gali toliau eiti pareigas. Generalinio prokuroro pavaduotojus skiria ir iš pareigų atleidžia prezidentas generalinio prokuroro teikimu.


Šiame straipsnyje: Darius Raulušaitis

NAUJAUSI KOMENTARAI

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas  portretas
Istatymas yra paprastas ir aiskus. Pazeisdamas istatyma sulauze savo priesaika ir galimai turejo ir kitu neteisetu tikslu. Turi butu nedelsiant nusalintas is pareigu ir pradetas tyrimas del informacijos nutekinimo is naujo. Turi buti patikrinti melo detektoriumi abudu giminaiciai. Darosi pakankamai aisku, kad geneoralineje prokuraturoje turime nusikalteli.

ruta

ruta portretas
Matosi , kaip dirba musu teisesauga , nebuvo komandos - fas ant raulusaicio , jie ir netikrino nieko , o kam ?

petriuks

petriuks portretas
Kas dar neaišku.Prezidentė pasakė ,kad gali dirbti-tai kokie dar išvedžiojimai.Kokie įstatymai?Kažkas baisaus nutiko su Lietuva.Galioja tik tie įstatymai,kurie naudingi galingiesiems.......runkelių tai neliečia.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių